"חיבוקי": הכלב הקטיפתי שמרפא לבבות של ילדים בטראומה

למעלה מ-150 אלף ילדים ברחבי העולם כבר התנסו בטיפול עם הבובה המחבקת • המטרה: להפחית את רמות החרדה ולאפשר ויסות חושי ורגשי

הבובה "חיבוקי". צילום: ינאי יחיאל

"חיבוקי" הוא לא סתם בובה בצורה של כלב, אלא בובה טיפולית ייחודית שכבר סייעה ליותר מ-150,000 ילדים ברחבי העולם להתמודד עם טראומות קשות.

"חיבוקי", שפותח על ידי ד"ר שי חן גל, הפסיכולוג הראשי של קבוצת "עמל ומעבר", בעל עיניים גדולות ועצובות משקפות את פני הילד המחזיק בו, וזרועותיו הארוכות מעניקות חיבוק מנחם. אך מעבר למראה החמוד, "חיבוקי" הוא כלי טיפולי רב עוצמה.

מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, "חיבוקי" הפך לנשק סודי במאבק נגד הטראומה: יותר מ-10,000 ילדים ישראלים כבר נעזרו בו מתחילת אוקטובר, כ-3,000 ילדים ממפוני עוטף עזה מצאו בו נחמה במלונות באילת ובים המלח. הבובה סייעה לילדים במג'דל שמס לאחר הפיגוע במגרש הכדורגל ואפילו בתל אביב למעלה מ-500 ילדים משתמשים ב"חיבוקי".

אך הצלחתו של "חיבוקי" חוצה גם את גבולות ישראל. הוא כבר סייע לנפגעי הצונאמי ביפן, לילדי המלחמה באוקראינה ולקורבנות רעידת האדמה בטורקיה.

למה דווקא כלב?

"בובה בדמות כלב יוצרת איזון מושלם בין אנושי לחייתי", מסביר ד"ר חן גל. "היא מספיק מוכרת כדי שהילד יתחבר אליה, אך לא מאיימת. הכלב, כידיד הטוב ביותר של האדם, מסמל עבור ילדים ביטחון ונאמנות - בדיוק מה שהם זקוקים לו ברגעי משבר".

לא סתם חמוד

מחקרים הוכיחו כי "חיבוקי" הוא אחד מסוגי הטיפול היעילים ביותר בילדים הסובלים מפוסט-טראומה וחרדות. הבובה מאפשרת לילדים לצאת ממצב של קורבן חסר אונים ולשקף את מצבם הרגשי להוריהם.

"חיבוקי" מאפשר ליצור שיח טיפולי עקיף עם הילדים, שלרוב מתקשים לדבר על עולמם הנפשי והרגשי. דרך השיח, הילד משקף את מצבו הרגשי והחיבוק עם הבובה מקל על הרגעה וויסות של הרגשות.

בעולם שבו טראומות הופכות לצערנו לחלק מהמציאות היומיומית, "חיבוקי" מזכיר לנו את כוחו המרפא של חיבוק פשוט - אפילו אם הוא מגיע מבובת כלב קטיפתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר