הבחירה הכפולה: טמבור מכריזה על צבע השנה

אירועי 7 באוקטובר גרמו לחברת הצבע להכניס גוון נוסף להכרזה השנתית – כך התווספו אל החמימות והרוך גם תקווה ואופטימיות

טמבור, צבע השנה 2024 – קיר בגוון המרכזי. צילום: יח"צ טמבור

אני מאוד מעריכה את מסורת ההכרזה על צבע השנה הבינלאומית, ועוד יותר את זאת המקומית, אבל אני חושבת שחברות הצבע צריכות לחדד עוד קצת את הנקודה, אולי כי הן לא שואלות מה באמת מטרת ההכרזה הזאת? מה עומד מאחוריה? האם זה אומר שזה הגוון שהחברה חוזה שיהיה נוכח יותר בבתים שלנו, או אולי זה הגוון שהחברה רוצה להציע לקהל בהתאמה לאירועים ולהתרחשויות בעולם כדי לייצר רלוונטיות נקודתית (RTM)?

בעיניים שלי צבע השנה הוא אירוע יח"צני נהדר, וזאת מטרה לגמרי לגיטימית להציב לבחירת הגוון. זאת מטרה שמאפשרת להתפרע קצת יותר, לנסות לשבור תקרות זכוכית, לרגש, ולא לתת לנו את הסולידי המובן מאליו.

חברות הצבע גרמו לנו להמתין כל שנה להכרזה, ואז היא מגיעה ולעיתים מאכזבת – בשביל זה חיכינו? האם לא היה נכון, לנצל את האירוע הצבעוני הזה ולנסות לעזור לנו להכניס קצת צבע לחיים?

צבעי השנה של טמבור לשנת 2024

טמבור אמנם לא בחרה בגוונים יוצאי דופן, אבל הטוויסט שהחברה בחרה בו השנה הכניס עניין, וזה חשוב - גוון מרכזי וגוון משלים. בחירה שמעוררת השראה ומגרה את המחשבה.

ב-2016 הכריזה גם פנטון על שני גוונים ביחד כגווני השנה, הרוז קוורץ והסריניטי בלו, שני צבעים שמיימיים שכיכבו אז ומככבים גם היום בעולמות העיצוב והאופנה, עם השתייכות למשפחת גווני הפסטל שכולנו אוהבים. זה היה סוג של גימיק נחמד, לקבל הכרזה כפולה, ורשמתי נקודה לזכותם מבחינת העניין שזה הצליח לעורר בי.

צמד הגוונים שנבחרו בטמבור הם נגיעה זהובה כגוון מרכזי (0640T Dry Gold) וכחול מאופק כגוון משלים (1144T Park Water). כל גוון עומד בפני עצמו, אך השילוב שלהם ביחד יוצר תמיכה הדדית שמתקבלת היטב בעין. יש משהו מאוד ישראלי בחיבור הזה שבין חול ומדבר לתכלת השמים וצבעי הדגל. האופטימיות והחמימות שטמבור ניסתה להעביר עם הבחירה בשני הגוונים, עוברת, ועושה נעים בלב. מעבר לכך, מדובר בשילוב, של שני גוונים, שיכול לתת השראה לעיצוב החלל באופן כללי, הקיר יכול להיצבע בגוון המרכזי וחלק מהפריטים הדקורטיבים, כריות נוי או מערכות ישיבה יכולים להיות בגוון המשלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר