רבים מבני דור ה-Z כבר החלו להאפיר. צילום: GettyImages

בני דור ה-Z מאפירים בגיל צעיר - מה הסיבה לכך?

רבים מבני דור ה-Z כבר מתחילים להאפיר, כמעט שני עשורים מוקדם מהגיל הצפוי • המומחים טוענים כי מדובר בסימן ברור לחוסר איזון במינרלים, אך מה ניתן לעשות לגבי זה?

[object Object]

רבים מבני דור ה-Z כבר מאפירים, כאשר חלק מהם בני 19 בלבד ומציגים את שיערם הכסוף ברשתות החברתיות.

על פי מחקר משנת 2021, האפרת שיער מתחילה בדרך כלל באמצע שנות ה-30 אצל קווקזים, בסוף שנות ה-30 אצל אסיאתים, ובאמצע שנות ה-40 אצל אפריקנים, מה שאומר שחלק מבני דור Z חווים את התופעה כמעט שני עשורים מוקדם מהצפוי.

חלק מבני דור Z חווים את התופעה כמעט שני עשורים מוקדם מהצפוי, צילום: Getty Images

אך מה שעשוי להיות חידוש עבור הצעירים מדאיג את המומחים, שטוענים כי הלבנת שיער מוקדמת עלולה להצביע על שורה של בעיות בריאותיות.

קטרינה אור-לי, מאמנת בריאות אינטגרטיבית מאוהיו, אמרה שזהו סימן ברור לחוסר איזון במינרלים. בסרטון שפורסם לאחרונה ברשתות החברתיות וצבר יותר משבעה מיליון צפיות, היא טענה שרמות גבוהות של אבץ וסידן, ורמות נמוכות של ברזל ומנגן עלולות לתרום להופעת שיער אפור בקרקפת. היא הוסיפה שגם נחושת יכולה להיות אשמה בכך.

"אין זה מפתיע - נחושת, אבץ וברזל משחקים תפקיד בפעילות טירוזינאז", אמרה לאתר ניוזוויק ד"ר ויקטוריה קזלוסוקיה, רופאת עור מוסמכת מניו יורק. "זהו אנזים חיוני לייצור פיגמנט".

@catty_lee

היא אמרה שהלבנת שיער מוקדמת נצפית בדרך כלל אצל אנשים עם אנמיה וחוסר בברזל. תוספי ברזל, הטיפול בחוסר ברזל, "יכולים להחזיר את צבע השיער לרגיל", הוסיפה.

גנטיקה, מצבי בריאות, הפרעות בבלוטת התריס, מחלות אוטואימוניות, עישון וחוסר בוויטמין B-12 יכולים גם הם להיות אשמים בכך, על פי Healthline.

עם זאת, יש להיזהר מרכישת מינרלים באופן מוגזם. "רוב האנשים שומעים 'להתמקד במילוי מחדש של מינרלים', וחושבים שהם צריכים לקנות תוספים מהמדף, שאינם המקור הטוב ביותר למינרלים", אמרה ד"ר קזלוסוקיה, וטענה שמזון הוא "המקור הטוב ביותר למינרלים".

בנוסף, היא שיתפה: "נטילת תוספים אקראיים שאתם חושבים שאתם זקוקים להם עלולה להפר את האיזון של מינרלים אחרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו