אלו הטעויות שאת חייבת להפסיק לעשות במניקור

ציפורניים בריאות הן לא רק עניין של אסתטיקה, אלא גם של הרגלים נכונים • אם הציפורניים שלך סדוקות ונשברות יש מה לעשות (או לא לעשות)

יש דברים שאת חייבת להפסיק לעשות במניקור. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

אם הציפורניים שלך נראות כאילו הן נלחמות על חייהן, נשברות, מתפצלות ומסרבות לגדול, אל דאגה. זה לא סוף העולם (או סוף המניקור). ציפורניים בריאות הן לא רק עניין של אסתטיקה (והרבה כסף לא פעם) אלא גם של הרגלים נכונים: מתזונה עשירה בחלבונים וויטמינים ועד הימנעות ממניקור אגרסיבי ושימוש באצטון מוגזם. החדשות הטובות? עם קצת אהבה, טיפול נכון וכמה שינויים קטנים באורח החיים, גם הציפורניים שלך יכולות לחזור לצמוח בגאווה.

ד"ר מרי סטיבנסון, מנתחת דרמטולוגית ניו יורקית הסבירה בראיון לאתר הניו יורק פוסט כי ישנם גורמים רבים שיכולים לגרום לציפורניים להיות שבירות ולהישבר בקלות, וביקשה לצד מתן עצות לטיפול בסוגיה המתסכלת והמעצבנת לא פעם גם להפריך כמה מיתוסים נפוצים.

"הרגל כסיסת הציפורניים שלך מהילדות אינו הסיבה לכך שהציפורניים שלך לא שומרות על אורך היום לא משנה מה אמא שלך אמרה לך", ביקשה להבהיר. "כסיסת ציפורניים בדרך כלל לא גורמת לנזק קבוע לציפורניים אך כן מקצרת ומדקקת אותן בקצוות", אמרה.

"הציפורניים שלנו גדלות מהמטריקס (מונח מקצועי שפירושו שורש הציפורן) שנמצא מתחת לעור שמסביב לציפורן ובחלק הלבן בצורת חצי ירח (סהר) בקצה הקרוב של הציפורניים שנקרא לונולה. זהו החלק הגלוי של קצה המטריקס שממנו הציפורניים גדלות".

"מאידך", כך הוסיפה ואמרה, "ישנן התנהגויות שיכולות להחליש את הציפורניים כשאחת המובילות היא חוסר בצריכת חלבון בתזונה, מה שמוביל לייצור של פחות קרטין שהוא החלבון שממנו עשויות הציפורניים שלנו. גם מחסור בויטמין B ובברזל יכול להזיק. גורמים נוספים כוללים שטיפת ידיים תכופה, שימוש בחומרים ניקוי שוחקים כמו סבון כלים ודטרגנטים וטראומה למיטת הציפורן".

לא לדחוף את העור יותר מדי. אילוסטרציה,

לגבי מניקור, לצערנו במקרה הזה החדשות לא טובות: המניקור שלך אכן עשוי לגרום לעיתים לנזק, במיוחד אם את משתמשת בג'ל לציפורניים או בכמות רבה של אצטון. "אנחנו זקוקים לעור שמסביב לציפורניים. דחיפתו לאחור והסרתו מפרידים את האיטום שהוא יוצר עם הציפורן, מה שמאפשר לדברים כמו חיידקים ופטריות להיכנס", הסבירה סטיבנסון. "אין צורך 'לתת לציפורניים לנשום' או לקחת הפסקה ממניקור כדי לשמור על בריאות הציפורניים, אך שימוש מופרז באצטון או מניקור אגרסיבי שמחליש את הציפורניים יכול להזיק להן".

אז מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצב הציפורניים?

"תחזוקה עדינה של הציפורניים, הימנעות ממניקור מוגזם עם הסרת אצטון, שימוש בכפפות בזמן שטיפת כלים, הימנעות ממוצרים שוחקים, והגדלת צריכת ביוטין  באמצעות תוספים או בתזונה יכולים לשפר את בריאות הציפורניים", אמרה סטיבנסון. "ביוטין וברזל עוזרים לשמור על בריאות הציפורניים. ניתן למצוא אותם לעיתים קרובות בוויטמינים לנשים בהיריון שאני ממליצה עליהם למטופלים עם ציפורניים חלשות", הוסיפה ואמרה אך ביקשה גם להדגיש שאין "פתרונות קסם".

"אל תצפי לראות תוצאות תוך כמה שבועות. למרבה הצער, לוקח זמן עד ששינויים באורח החיים ובתזונה יתחילו להשפיע על הציפורניים" הסבירה. "זה לוקח בדרך כלל כחצי שנה עד שציפורן שלמה תגדל מחדש, כך שחשוב להתייחס בעדינות לידיים לאורך זמן כדי לשפר את בריאותן. "בינתיים", כך המליצה, "הקפידי על היגיינת ציפורניים טובה וטפחי את העור שמסביב לציפורניים על ידי עיסוי שמן או קרם ידיים לתוכן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר