סמיון גרפמן זועם: אתמול (רביעי) חשף כוכב הרשת והריאליטי, כי גנב שנכנס לחנות "אינוקים", גנב קורקינט בשווי 9,000 שקלים ממש מתחת לאפה של המוכרת. "לא יאמן", פתח גרפמן את הסטטוס הזועם שהעלה במקביל לאינסטגרם ולפייסבוק. "בזמן שכולם מנסים לשרוד, בשעה 14:00 בצהריים נכנס אדם לסניף 'אינוקים', וניצל את התמימות של ליסה העובדת המדהימה שלנו וברח עם קורקינט". גרפמן ביקש מהגולשים סיוע: "עזרו לנו לתפוס את הגנב, ומבטיחים לתרום את הקורקינט למישהו שבאמת זקוק לו".
View this post on Instagram
אלא שבין מאות התגובות, עשרות בחרו להתייחס לעובדה שהגנב חבש כיפה לראשו, והדבר הצית דיון טעון שהתלהט במהרה. "נכנס עם כיפה. אין לו אלוהים", ו"העיקר הכיפה על הראש", זעמו הגולשים בתגובה שחזרה על עצמה עשרות פעמים. "הוא מהווה דוגמה רעה לחובשי הכיפה", כתב אחר. "הכי חשוב שכיפה על הראש. אנשים לא מפחדים".
גולשים אחרים זעמו על ההתייחסות לכיפה שעל ראשו של הגנב. "ואם אין לו כיפה על הראש מותר לגנוב?", כתב אחד ואחר הוסיף: "הכיפה לא הופכת אדם למלאך". שלישי הבהיר: "זה שהוא חובש כיפה לא הופך אותו לדתי. גם אני לובש חולצה של ג׳ורדן ולא שיחקתי כדורסל מעולם. אדם דתי לעולם לא יגזול וגם אם יקבל בטעות מיד יחזיר. מבטיח לכם דתי הוא לא, גם אם ישים שטריימל".
בשלב מסויים הבין גרפמן את עוצמת הסערה שעורר הפוסט בסוגיה הרגישה של הדת וחש צורך להתערב ולהשמיע את קולו: "לכל מי שמגיב כאן ״חובש כיפה״, אז תפסיקו. זה לא אומר כלום. הוא גם לובש מכנס וחולצה כמו כל אחד מאיתנו", ניסה גרפמן להרגיע את הרוחות שסערו, והוסיף: "ראיתי מיליון פעם שאנשים שבחיים לא חובשים כיפה בזמן המשפט פתאום שמים כיפה. זה הופך אותם לדתיים? אז גם כאן אני מאמין שזה שימוש ציני בכיפה".
אלא שגרפמן לא הצליח לשכנע את כולם. "ברגע שיש לו כיפה זה אמור להגיד משהו על בן אדם. ואם הוא עדיין עושה את מה שהוא עושה הוא לא ראוי לשים אותה", נכתב. "צדיק. צם ביום כיפור. הם לבד במדינה מעלים את עצמם רמה מעל כולם. לא כתוב בתורה אל תגנוב? אז למה לשים כיפה?".
"כשמישהו שם כיפה, אוטומטית זה דורש ממנו להתנהג בהתאם. בגלל זה גם שופטים לפי זה. אני לפחות . מבחינתי , ברגע שלבן אדם יש כיפה הוא מצהיר על זה שהוא אמור להיות טוב ולהישמע למה שהוא מאמין. ואם אני לא טועה אז כתוב בעשרת הדברות אל תגנוב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו