בסימן סולידריות מול האנטישמיות הגוברת: נפתח כינוס חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית

בכנס שהתקיים כשנה מפרוץ מלחמת חרבות ברזל ועל רקע הזינוק החד באנטישמיות, ראשי הסוכנות היהודית קוראים להמשך חיזוק השותפות היהודית העולמית • הם מסמנים יעד של 300 אלף עולים חדשים בחמש השנים הקרובות • יו”ר הסוכנות היהודית, אלוף (במיל’) דורון אלמוג: "ראינו פעם אחר פעם את עוצמתו של העם היהודי וכיצד השותפים שלנו פועלים מתוך מחויבות אדירה ואהבה ללא תנאי"

כינוס חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית. צילום: ליאור דסקל עבור הסוכנות היהודית

נציגי ארגונים, זרמים ומנהיגים יהודים מעשרות קהילות שונות ברחבי העולם ומישראל נפגשו הבוקר (ראשון) לפתיחת כינוס חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית.  הכינוס, המתקיים למעלה משנה מאז פרוץ המלחמה ובצל גל הולך וגובר של אירועי אנטישמיות ברחבי העולם, נועד להפגין סולידריות עם ישראל ולבחון דרכים לחיזוק החברה הישראלית לנוכח האתגרים הביטחוניים והכלכליים.

שלי שם טוב ודורון אלמוג, יו״ר הסוכנות היהודית,

יו”ר הסוכנות היהודית, אלוף (במיל’) דורון אלמוג, אמר בפתח הכינוס: "השנה התחזקה בתוכנו התחושה הברורה של השייכות הטבעית לזהות היהודית שלנו. מדינת ישראל מהווה את פרויקט השותפות החשוב והגדול ביותר בין היהודים שחיים בישראל ליהודי העולם. בימים המורכבים שמדינת ישראל עוברת, ראינו פעם אחר פעם את עוצמתו של העם היהודי וכיצד השותפים שלנו, פועלים מתוך מחויבות אדירה ואהבה ללא תנאי".

"במלחמה הזו, כל אחד צריך לתרום ולתת את חלקו. תמונת הניצחון של המלחמה לא תיקבע בשדה הקרב. תמונת הניצחון תימדד בחברה שנבנה כאן יחד, בחברה שהשיח הפנימי שלה יהיה מובל מתוך ערכים. בה כולם נושאים בנטל ותורמים את חלקם".

בנוגע לחיבור יהדות העולם לישראל, אמר אלמוג: "המלחמה בישראל היוותה נקודת מפנה ליהודים רבים אשר כלל לא הזדהו כיהודים ולא היה להם קשר לישראל. המלחמה חיזקה בהם את תחושת השייכות לעם היהודי ולהזדהות עם מדינת ישראל. לצערנו, צעירים רבים גם התרחקו בעקבות המלחמה ואף מתביישים ביהדותם. מדינת ישראל צריכה להיות מקור לגאווה ואהבה עבור כל יהודי בעולם".

מנכ״ל הסוכנות היהודית, יהודה סטון ויעקב חגואל, יו״ר ההסתדרות הציונית העולמית,

"זו לא תמיד משימה פשוטה, ואנו צריכים להמשיך לפעול, במיוחד בימים אלו בהם אירועי האלימות כנגד יהודים מתעצמים, שכל יהודי ירגיש גאה ובטוח . הסוכנות היהודית תמשיך להוות את הגשר החי והכתובת לכל יהודי בעולם שירצה ויוכל לקחת חלק במאמצנו לבנות ולשקם את מדינת ישראל."

בנאום ראשון בפני מנהיגי הקהילות היהודיות מאז כניסתו לתפקיד התייחס מנכ"ל הסוכנות היהודית, יהודה סטון, לרגע הקריטי שבו ניצבת מדינת ישראל ולתפקיד של הסוכנות היהודית ושותפיה בעולם היהודי במתן מענה לאתגרים הניצבים בפניה: ״אנחנו צריכים לפעול לכך שכל יהודי בעולם ייקח חלק פעיל בבניית העתיד המשותף שלנו בישראל ובעם היהודי״, אמר סטון והדגיש את התחומים המרכזיים שבהם תתמקד הסוכנות היהודית: ״נחזק את ישראל דרך עלייה, עם יעד של כ-300 אלף עולים בחמש השנים הקרובות".

עוד הוא הוסיף, כי "הסוכנות היהודית תנהל פרויקטים רחבי היקף בישראל שישפיעו על חוסנה של החברה הישראלית וביניהם תמיכה באלפי משפחות שנפגעו מהטרור ובניית אלפי יחידות דיור ומתקנים קהילתיים באזורים שנפגעו מהמלחמה ועוד״. מנכ״ל הסוכנות היהודית גם התייחס לזינוק בתופעות האנטישמיות וציין את תפקידה של הסוכנות היהודית בהגברת הביטחון של יהודי התפוצות, כדי שכל יהודי בעולם ירגיש בטוח.

יו"ר הסוכנות היהודית, האלוף (מיל') דורון אלמוג (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

״פעם אחר פעם, הגענו להישגים יוצאי דופן – מהקמת מדינת ישראל ועד למהלכים מצילי החיים שנקטנו לאחר ה-7/10. שינוי משמעותי מגיע בזמני אי ודאות ואתגר, ואני סמוך ובטוח בכוחה של הסוכנות היהודית ושותפיה ברחבי העולם להוביל לעתיד טוב יותר עבור הדורות הבאים״.

יו"ר חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית, מארק וילף: "לא רק שישראל מוצאת את עצמה בעיצומה של מלחמה במספר חזיתות, גם קהילות יהודיות ברחבי העולם חוו עלייה דרמטית בהתקפות אנטישמיות וברגשות אנטי-ישראליים. אנחנו כעם ממוקדים בכל חזית בכל פינה בעולם. עם כל מה שהסוכנות היהודית עושה למען בנייה מחדש של החברה הישראלית ברגע זה, אסור לנו לשכוח את כל מה שאנחנו יכולים לעשות גם כדי להראות את האחריות ההדדית שלנו לקהילות היהודיות ברחבי העולם ולעזור לחזק את חוסנן".

בפתיחת כינוס חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית השתתפו מנהיגים קהילתיים ואישי ציבור ברחבי העולם הפועלים לתמיכה כלכלית וקהילתית רחבה לישראל, אשר הגיעו לארץ במטרה לעסוק בנושאים הנוגעים ישירות לחוסנה של המדינה; סיוע לאלפי המשפחות שנפגעו מהטרור, לעסקים בדרום ובצפון, תמיכה במילואימניקים ובחיילים העולים הבודדים וסולידריות עם משפחות החטופים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר