מתח גדול בחברה החרדית לקראת חלוקת אלפי צווי הגיוס ביום ראשון. בישיבת "מאור יצחק", ישיבה חרדית הממוקמת במושב חמד, מושב עם אוכלוסייה דתית לאומית מגוייסת ברובה זה יותר משנה, הדריכו את הבחורים כיצד לחמוק מגיוס.
"כל בחור שמקבל צו או טלפון מלשכת הגיוס, שייגש לראש הישיבה כדי שיוכל לחזק אותו ולהדריך אותו". נאמר במכתב והרגיעו את הבחורים. "ככל הורו גדולי ישראל לא להתייצב בשום אופן. גם עריק לא יילך כל כך מהר לכלא".
"כל בחור יקבל את מלא הגיבוי בגל מצב", הבטיחו במכתב.
עוד מהמתח בחברה החרדית על רקע הוראת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, לשלוח אלפי צווי גיוס לצעירים חרדים "ללא תבחינים" – כלומר גם מקרב תלמידי הישיבות.
"היועצת המשפטית לממשלה רוצה להחריב את ארץ ישראל", אמר מנהיג הציבור החרדי, הרב משה הלל הירש, לתלמידי ישיבות שבאו אליו עם ראשי הישיבות שלהם, לאחר שקיבלו צווי גיוס מידיים. הדברים נחשפו באתר החרדי JDN.
לדברי אחד הנוכחים בחדר הרב אמר לאותם תלמידים: "מצווה לכם להיות עריקים". ראש הישיבה הוסיף לתקוף את אלה שמנסים לגייס את תלמידי הישיבות, ואמר: "הם לא מבינים שבלי עולם התורה – הארץ תקיא אותם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו