אוסטרליה הפכה למקום של פחד ליהודים - הרשויות מוכרחות לפעול

תחושת השייכות של יהודים מתערערת יותר ויותר • למרות שהיו גינויים מצד הממשלה, זה עדיין לא מספיק

הפגנה פרו פלשתינית בסידני. צילום: Getty Images

מגמת האנטישמיות באוסטרליה עברה תפנית חדה ומדאיגה, עם נקודת מפנה ברורה באירועים האלימים בבית האופרה של סידני באוקטובר 2023.

במהלך ההפגנה, רק יומיים אחרי 7 באוקטובר, מאות מפגינים אלימים התאספו מול בית האופרה והפכו את המרחב הציבורי לזירת שנאה גלויה. קריאות כמו "איפה היהודים" ו"לרצוח את היהודים" נשמעו ברקע, יחד עם נפצים ומטחי אש שהתפוצצו מול המבנה האייקוני.

מה שהתחיל כהפגנה פוליטית פרו-פלשתינית הידרדר במהרה להתפרצות של אנטישמיות אכזרית, והשאיר את הקהילה היהודית בהלם ובפחד.

האירועים הללו לא היו עניין חד־פעמי. הם הובילו לגל של התקפות נגד מוסדות יהודיים ברחבי המדינה. במלבורן בית כנסת הוצת, וביתו של מנהיג קהילה הושחת בגרפיטי מאיים.

בית הכנסת שהוצת במלבורן, צילום: אי.פי

במקביל, בקמפוסים אקדמיים ברחבי אוסטרליה הוקמו "מחנות מחאה" קבועים עם מסרים אנטי־ציוניים חריפים, שהפכו את חוויית הלימודים עבור סטודנטים יהודים לעוינת ומנוכרת. סטודנטים מדווחים על אפליה, איומים והדרה.

בנוסף, בערים שונות באוסטרליה מתקיימות מדי שבוע הפגנות אנטי-ישראליות, שבהן מונפים דגלי ארגוני טרור לצד קריאות הסתה בוטות נגד ישראל והיהודים. הנוכחות הקבועה של ההפגנות הללו, יחד עם האווירה האלימה שהן יוצרות, הפכו את הערים שלנו לפחות מסבירות פנים עבור יהודים. מה שהרגיש פעם כמו בית בטוח, מתערער כעת בכל רחוב ובכל מרחב ציבורי.

ההשפעה של התפנית הדרמטית הזו על הקהילה שלנו היא עמוקה. מוסדות יהודיים מחויבים לנקוט אמצעי אבטחה חסרי תקדים. מקומות שהיו אמורים להוות מוקד לגאווה קהילתית הפכו לסמלים של פחד. אוסטרליה, שפעם הרגישה כמו בית בטוח לכולם, הפכה למקום שבו תחושת השייכות של יהודים מתערערת יותר ויותר.

למרות שהיו גינויים מצד הרשויות, זה עדיין לא מספיק. מילים חשובות, אבל הן רק ההתחלה. אנחנו זקוקים לפעולה - לאכיפה אמיתית של חוקים, לשינויים מערכתיים ולמאבק שורשי בשנאה שהתפשטה. אם לא ננקוט צעדים ברורים, הדיבורים יישארו ריקים מול גל השנאה שממשיך לגאות.

הכותב הוא מנכ"ל הפדרציה הציונית של אוסטרליה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר