שנה וארבעה וחודשים חלפו מאז שמשפחת פרץ מאביבים, פונתה לבית מלון בירושלים בעקבות המלחמה. הם לא תיארו כי ייעדרו מהמושב הפסטורלי למשך זמן כה רב, אך עם הסכם הפסקת האש הם העזו לחזור ונתקלו במימדי האסון.
״נכנסו לבית הפוך, פשוטו כמשמעו״, מתארת אורטל פרץ, בת המשפחה. ״אני לא צריכה לתאר את הריח והבלאגן שנגלו לנגד עינינו אחרי שכף רגלינו לא דרכה פה מאז 7 באוקטובר. מעולם לא הרגשנו תסכול וכאב כזה״.
מימדי הצרה התגלו כאשר הגיעו לחנות תשמישי הקדושה המשפחתית שלהם ״שפע ברכות״, שאותה מכיר כל תושב באזור ושספגה פגיעות שגרמו לנזק רב במקום.
״נכנסו לחנות וראינו את ספר ההפטרות זרוק על הרצפה, גביעי קידוש שהתנפצו, ספרי קודש קרועים ובעיקר כאוס אחד מוחלט. לא היה לי חשק לעשות כלום. הלב נשבר. לא ידענו מאיפה להתחיל אפילו״, אומר שלום פרץ, אב המשפחה.
אולם, פוסט אחד של עמותת ״לב אחד״ ברשתות החברתיות, שהתגייס למשימות שיקום הצפון, שינה את גורלם.
״אורטל יצרה איתי קשר ואמרתי לה שנעזור להם לנקות, לשפץ, לסדר ולהחזיר את הבית והחנות לקדמותם״, מספרת מאיה גרדנר, מנהלת המתנדבים בצפון בארגון ״לב אחד״. ״לא האמנתי עד שראיתי את המהפך במו עיניי. הבוקר הגיעה קבוצה של צעירים מקסימים שפשוט החזירו לנו את החיוך והתקווה לפנים. אין לנו מילים להודות להם״, סיפרה אורטל.
כבר עם הסכם הפסקת האש, היה ״לב אחד״ לארגון המתנדבים הראשון שהגיע למטולה ולאזורי קו העימות בצפון כדי לאפשר לתושבים לחזור לביתם. תוך ימים ספורים, גייס הארגון 2,000 מתנדבים למערך סיוע אזרחי שיפעל למשך החודשים הקרובים.
״הסיפור המרגש של משפחת פרץ ממחיש את הצורך האקוטי ב-10,000 מתנדבים בצפון בחודש הקרוב״, מסביר תומר דרור, מנכ״ל לב אחד. ״אני קורא לכל מי שיכול לעלות צפונה ולסייע במשימה הלאומית לשקם את המרחבים שנפגעו. ההתגייסות של עם ישראל מקנה ביטחון ומעטפת לאנשים שפונו ומייחלים לשוב לביתם. אנחנו אומרים להם מכאן, אתם לא לבד״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו