במהלך החג בוצע לראשונה בבית החולים איכילוב הליך הנצלה (הליך בו מוסרים איברים מן הנפטר מיד עם ההכרזה על מותו) בשתי כליותיו של גבר כבן 60 שהובהל לחדר המיון לאחר שלקה בדום לב, ומאמצי ההחייאה המרובים שנעשו על מנת להצילו לא צלחו.
הליך זה נעשה 4 פעמים בלבד בישראל בשנת 2018 ונחשב למורכב במיוחד. מיד לאחר שהוכרז על מותו של הגבר קיבל צוות בית החולים את הסכמת משפחתו לתרום את אבריו, ושתי כליותיו הושתלו עוד במהלך החג בשני גברים שנזקקו להן באופן דחוף.
״מדובר ביכולת חדשה שפותחה רק לאחרונה בבית החולים ועדיין אינה נפוצה בישראל ובעולם, במסגרתה עוד בחדר הטראומה מבוצעות פעולות קריטיות לשימור הכליות״ מסר ד״ר דניאל טרוצקי, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי איכילוב ת״א.
פרופ׳ רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי איכילוב, הדגיש כי על אף שמדובר בפעולה מורכבת הדורשת סנכרון ודיוק שזבוצעה לראשונה בבית החולים, היא עברה בהצלחה הודות לעבודת הכנה, תרגול ושיתוף פעולה רב-תחומי של גורמים רבים בבית החולים. ״סוד ההצלחה הוא בשיתוף פעולה בין הכירורגים המשתילים, צוות מערך ההשתלות וגורמים רבים נוספים. הצלחת ההליך היא עדות להצטיינות בית החולים בנושא המורכב של תרומת איברים, ואנו גאים על כך״.
ד״ר תמר אשכנזי, מנהלת המרכז הלאומי להשתלות, מבהירה כי מטרת קבלת הסכמה לתרומת איברים בישראל מנפטרים לאחר דום לב כבר בחדר המיון, היא הגדלת מספר תרומות הכליות למען החולים הרבים הזקוקים לכך (בשיטה זו ניתן להנציל כליות בלבד). לדבריה, ״תהליך חשוב זה נמצא בשלבי הרצה במספר בתי חולים בארץ״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו