איך תדעו שהאוכל מהסופר נקי מקורונה?

סרטון ויראלי של מומחה רפואה אמריקני שהגיע למיליוני צפיות ביוטיוב, מספק פתרונות • "הבעיה היא עם האריזות, הנגיף לא שורד הרבה זמן על האוכל עצמו"

האם נגיף הקורונה נמצא על המוצרים בסופר? // צילום: גדעון מרקוביץ'

גם בימים אלו של סגר והישארות בבית אנחנו הולכים לקניות בסופרים. אנחנו ממשיכים להזמין מזון מהיר הביתה וקונים תרופות, פשוט כי אין לנו ברירה. כאן עולה השאלה כיצד נטהר את הקניות שלנו באופן כזה שאם נגע בהם אדם חולה בנגיף הקורונה, לא נידבק ממנו בעצמנו ונדביק את שאר בני המשפחה.

קונים מרוקנים מדפים בסניפי רמי לוי עקב הקורונה // צילום: משה בן שמחון

השאלה הזו חמורה שבעתיים באריזות קרטון, פלסטיק או זכוכית כיוון שמתברר כי נגיף הקורונה שורד לעיתים מספר ימים על המשטחים האלו. את השאלה הזו שאל את עצמו מומחה הרפואה האמריקני ד"ר ג'פרי ואנויגן, ששיתף ברשת היוטיוב סרטון של 13 דקות שהפך להיות מאוד ויראלי, עם למעלה מ-12 מיליון צפיות, בו הוא מסביר כיצד יש לטפל במוצרים השונים כך שלא נכניס אל הבית שלנו את הווירוס בעקבות קניות של תרופות או מוצרים אחרים. כמו כן הוא מסביר כיצד יש להתייחס למוצרים שהזמנו ממסעדות למזון מהיר כך שלא נידבק מהשליח, או מאחד העובדים.

עוד בנושא:

מהייטק ועד מזון: יש עבודות בזמן הקורונה

מנכ"ל משרד הבריאות: "הסופרים יישארו פתוחים - אין טעם להסתער עליהם"

הגולשים זועמים: "מחיר האלכוג'ל עלה"

ראשית, מציין ד"ר ואנניגן כי "את המוצרים שאנו קונים ומביאים הביתה, נאחסן בהתחלה במקום אחד מסוים שאנשים לא נוגעים בו. בגלל השרידות של ווירוס הקורונה, יש סיכויים סבירים שאדם נגוע נגע במוצרים בסופר והיחס לכולם הוא כאילו הם נגועים. לכן בשלב הראשון נאחסן אותם במקום מרוחק שיוגדר כלא סטרילי".

בשלב השני, הכין המומחה שולחן שאותו הוא טיהר וחילק לשניים. בחלק אחד של השולחן יושמו המוצרים לפני טיהור ובחלק השני  יאוחסנו מוצרים אחרי טיהור. בשלב הזה הוציא המומחה את כל המוצרים שאנו יכולים לאחסן בבית ללא האריזה החיצונית שלהם ואמר כי "מוצרים כמו דגני בוקר שיש להם אריזה פנימית הותירו רק עם האריזה הפנימית שבה לא נגעו, לחם אפשר לאחסן בסלסילת לחם למשל כשאנו מורידים את השקית מבלי שהחלק החיצוני ייגע בלחם עצמו".

 

ביחס למוצרי שימורים, תרופות, אריזות ניילון או אלומיניום שונות אומר המומחה "אין בעיה לרסס עליהם חומר מחטא ולנקות אותן היטב. נקו אותן ממש ובעיקר במקומות בהן יש סיכויים שאדם אחר מישש בעת הקנייה".

בכל הנוגע לפירות וירקות אמר ד"ר ואנניגן כי "יש תמיסת סבון ואני מניח את כל הפירות והירקות בתוכה ואז מנקה ומשפשף במשך 20 שניות כל ירק או פרי. תתייחסו למוצרים האלו כאילו הם מכוסים בשעווה ונקו היטב, שיטפו ויבשו ואז תאכסנו אותם במקרר".

ביחס למשלוחי מזון מהיר, פיצה או המבורגרים אומר המומחה: "כאן הבעיה בעיקר היא עם האריזות, כי הווירוס לא שורד על האוכל עצמו הרבה, בכל מקרה אני מחמם אותו מחדש במיקרוגל עד שהוא מעלה אדים כי זה הורג את הווירוס". המומחה ציין כי יחס כזה יש לנהל גם עם מוצרים קפואים ואמר "הקורונה יכולה לשרוד באוכל קפוא עד שנתיים, לכן הרתיחו וחממו כל אוכל קפוא".

ההמלצות הסופיות של המומחה היו "קנו תמיד מזון לשבועיים ונקו אותו ישר, אחסנו עד הניקוי את המזון במקום מיוחד שלא מגיעים אליו והתייחסו למקום כנגע. אם יש לכם איזה תסמין של מחלה אל תלכו לקניות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר