נתניהו: "נחסן את מי שירצה"

רה"מ השתתף בטקס להקמת בי"ח לרפואה דחופה באיכילוב • פרויקטור הקורונה הקודם ומנהל איכילוב, פרופ' גמזו: "מערכת הבריאות בארץ - מהמצוינות בעולם"

נתניהו לצד גמזו וסילבן אדמם בטקס באיכילוב // צילום: מירי גטניו - דוברות איכילוב // נתניהו לצד גמזו וסילבן אדמם בטקס באיכילוב

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (חמישי) כי "יש אור בקצה האפלה" בהתייחסו להגעת החיסונים נגד קורונה לישראל. את הדברים אמר נתניהו בטקס חגיגי בבית החולים איכילוב, שם הוכרז על הקמת בית החולים הראשון בישראל לרפואה דחופה ע"ש הפילנתרופ סילבן אדמס. 

לצד נתניהו השתתף בטקס מנהל בית החולים, ומי שהיה עד החודש שעבר הממונה על המאבק בקורונה, פרופ' רוני גמזו, ששב לתפקידו הקודם לאחר שהוחלף כפי שתוכנן כעבור כמה חודשים על ידי פרופ' נחמן אש. "הגשמת החזון היא מה שמתבטא כאן. זה החזון. ההקמה של מרכז, של אגף מיון חדש, בבית החולים איכילוב, היא ביטוי של ראייה ארוכת טווח", אמר נתניהו. 

"זהו בית חולים ותיק, אבל אני שמח לראות שיש בו תנופת פיתוח וחדשנות. חזון הזה מנחה אותי ואת הממשלות בהנהגתי, להצעיד קדימה את מערכת הבריאות, לספק שירותים רפואיים מצוינים לאזרחי ישראל אבל עכשיו כולנו רואים כבר את הסוף באופק. 

"אנחנו רואים את האור בקצה המגפה, כי אנחנו מביאים מיליוני חיסונים לאזרחי ישראל. אני, שר הבריאות והאנשים שלו עובדים על זה ממש מסביב לשעון. זו לא הפרזה, כל לילה וכל בוקר. אנחנו עושים זאת באמצעות התקשרות עם חברות עולמיות, ונוסף על כך כמובן אנחנו מקדמים גם את הייצור העצמי שלנו במכון הביולוגי. 

"המדיניות שקבעתי, היא כמה שיותר חיסונים מכמה שיותר מקורות לכמה שיותר אזרחים וכמה שיותר מהר. זה ייקח עוד זמן עד שנחסן את רוב האוכלוסייה, עד שנחסן את מי שירצה להתחסן, ואני מקווה שהרוב הגדול ירצו, אבל אנחנו רואים שיש אור בקצה האפלה".

הדמיה של בית החולים החדש // צילום הדמיה: viewpoint
הדמיה של בית החולים החדש // צילום הדמיה: viewpoint

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין: "כמה טוב שיש בתוך התקופה הקשה הזאת, גם מעט רגעי שמחה כמו הנחת אבן פינה לחדר מיון ענק ומתקדם שיקום באיכילוב אתמול היינו באירוע שונה לחלוטין. כאב לי מאוד כשר הבריאות וגם כאזרח. עשרות  חברי כנסת הרימו יד בעד פיזור הכנסת. זכותנו תמיד לנהל מאבקים פוליטיים. אבל יש לנו מדינה ויש לנו כרגע קורונה. 

"את המלחמות הפוליטיות אפשר קצת לדחות. לא מאוחר מדי. אני מבקש בשמי ובשם מערכת הבריאות - בואו נעצור את ההידרדרות עוד תקופה לא פשוטה לפנינו. יש רצון להביא חיסונים בקרוב, אבל אסור שנהיה ב'אווירת סוף קורס' ויש לנו לעבור עוד תקופה לא פשוטה עד שכל האוכלוסייה תחוסן. בשבתו כפרויקטור, פרופ' גמזו היה אומר – ׳ביחד ננצח׳. אז בואו ננסה כאן ביחד לנצח. להבין שמטפלים בעיקר ולא בטפל".

פרופ' רוני גמזו: "הודות לסילבן אדמס, מיליון ישראלים בשנה יזכו לקבל את הטיפול המתקדם והטוב ביותר ברמה עולמית הן  בשגרה, חירום ובעיתות של מגפה כמו כעת עם מגפת הקורונה. מגפת הקורונה הוכיחה שמערכת הבריאות הישראלית לא רק שלא קורסת, אלא מהמצוינות בעולם עם אחוז התמותה הנמוך ביותר ביחס למדינות הדומות לישראל. 

"אני שמח על הצעד של פתיחת מערכת החינוך ואני קורא להמשיך ולפתוח את המסחר והמשק, כמובן שיש לעשות זאת בצורה מדודה ובזהירות אך עם זאת עלינו לסמוך על אזרחי ישראל שידעו לעשות את האיזון  החכם הזה שבין טיפול נכון במגיפה לבין חיי משק וכלכלה פעילים".

רה"מ נתניהו ופרופ' גמזו בטקס באיכילוב // צילום: מירי גטניו - דוברות איכילוב
רה"מ נתניהו ופרופ' גמזו בטקס באיכילוב // צילום: מירי גטניו - דוברות איכילוב

שר הבינוי והשיכון ולשעבר שר הבריאות הרב יעקב ליצמן: "הובלתי מהפכה בחדרי המיון בישראל ואני מבקש מראש הממשלה לסייר בעוד בתי חולים ולראות את תנופת הבנייה בחדרי מיון נוספים בארץ. בחרנו באיכילוב וברוני גמזו גם להוביל את מהפכת הפרוטונים במגדל הסרטן שעתיד לקום ואני גאה שהיה לי חלק הזה למען בריאותם של כלל אזרחי מדינת ישראל". 

הפילנתרופ סילבן אדמס, שתרם כ-100 מיליון שקלים לפרויקט - סכום דומה לזה שהשקיעה המדינה: "אני גאה לתרום לבניית בית חולים לרפואה דחופה בסטנדרט שטרם נראה כאן במדינת ישראל ושיעמוד בשורה הראשונה עם המרכזים הגדולים והמתקדמים בעולם". בניית בית החולים החדש צפויה להימשך כשנתיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר