מחקר שנערך בית החולים של הצלב האדום בקייפטאון, דרום אפריקה, מצא כי קבוצת הגיל בה נרשמה הופעת סימפטומים חמורים יותר של הקורונה, היא נוער בסוף גיל ההתבגרות, בגילי 15-19. על פי בדיקת בית החולים, מהראשון במרץ ועד ל-21 בנובמבר השנה נקלטו במוסד 4,142 ילדים, מתבגרים וצעירים עם סימפטומים של קורונה שחייבו אשפוז. 40 אחוז מהמאושפזים היו בטווח הגיל שבין 15 ל-19.
צילום: פיקוד העורף
פרופסור גלינדה גריי, הנשיאה והמנהלת בפועל של מועצת המחקר והמדע בדרום אפריקה, לא הופתעה מהנתונים. "ילדים בגיל הזה הם כבר מבוגרים קטנים, ולכן העומס הנגיפי אצלם הוא גדול הרבה יותר מילדים קטנים. הם גם פחות מצייתים להוראות – היות ומתבגרים בדרך כלל מצייתים פחות - כך שאין שמירה על הכללים מצד אחד, ומאידך לגוף יש פוטנציאל להיפגע חזק יותר מהנגיף".

אחד הגורמים המרכזיים שמבדיל בין מבוגרים ומתבגרים לילדים, קשור למבנה הקולטנים במערכת הנשימה, אליהם נדבק הנגיף. לפי מחקר של האקדמיה האמריקנית לרפואה, ילדים צעירים נדבקים פחות בקורונה בשל כמות קטנה יותר של קולטנים מסוג ACE2 בגופם, אליהם נקשר הנגיף. בשל המחסור בקולטנים אלו העומס הנגיפי בקרב ילדים יהיה תמיד נמוך יותר ביחס למבוגרים ומתבגרים.
גם בדרום אפריקה הדעה הרווחת בקרב צעירים היא כי הקורונה היא "מחלה של מבוגרים", שלרוב אינה מזיקה להם. פרופ' גריי ופרופ' ליזל זולקה, מומחית למחלות לב של ילדים, יצאו יחד עם שר הבריאות הדרום אפריקני בקמפיין הסברה חדש בשל הנתונים הקשים. במוקד הקמפיין, המסר כי אולי ילדים וצעירים לא בהכרח מתים מקורונה, אך הם עלולים לסבול מנזק לטווח ארוך בשל הפגיעה באיברי הנשימה ובלב. טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו