מבצע החיסונים הורחב - אך האם קופות החולים מסוגלות לעמוד בעומס?

המבוטחים, בעיקר אלה שמשתייכים למכבי, מתקשים לקבוע תורים חרף פתיחת מבצע החיסונים לכלל האוכלוסייה • הקופה הסבירה: "מזמנים על בסיס המלאי" • בתוך כך, גנץ נפגש עם בעלי עסקים קטנים וקרא להם "להתחסן כדי שנוכל לפתוח את המשק תחת תו ירוק"

שאיבת מנת חיסון מבקבוקון // צילום: גדעון מרקוביץ' // שאיבת מנת חיסון מבקבוקון

חרף ההודעה על הרחבת מבצע החיסונים לכלל האוכלוסייה, התקבלו דיווחים על קשיים של מבוטחי קופות החולים, בעיקר של מי שמשתייך למכבי, ברישום לתורים באזור מגוריהם או ביחס לקביעת תורים בכלל. 

ממכבי נמסר: "מדובר במלאי חיסונים - אנחנו מזמנים תור על בסיס המלאים שיש לנו ושאנו יודעים שיגיעו לקבלם ביממות הקרובות בוודאות. לא נמשיך לקבוע תורים משום שסיימנו לקבוע את כל התורים על בסיס המלאי שיש לנו". עוד נמסר: "פתחנו את האפשרות לזמן תורים כבר אתמול אחר הצהריים, כך שהמרווח לזימון תורים הצטמצם עוד קצת.

מהבוקר: מבצע החיסונים נפתח לכל הגילים // צילום: פז בר ו-Newsenders

"אנחנו יודעים לחסן עד 60 אלף איש ביום וכמובן שאם נצטרך לחסן יותר - נעשה זאת. כרגע המלאי שבידינו נמוך הרבה יותר ומאפשר לנו לבצע פחות משליש מהיכולת שלנו. אם נקבל בשבוע הבא עוד 400 אלף חיסונים (מחצית למנה הראשונה ומחצית למנה השנייה - ד"ל) נדע להתמודד עם הכמות הזאת בקלות, אבל צריך לראות שזה יקרה קודם", ציינו במכבי.

מנתוני משרד הבריאות עולה כי 35.79% מהאוכלוסייה בישראל קיבלה את המנה הראשונה (כ-3.3 מיליון אזרחים). 20.7%, שהם יותר מ-1.9 מיליון איש, קיבלו גם את מנת החיסון השנייה.

"תנצלו את ההזדמנות שאין אותה כמעט לאף מדינה בעולם", צייץ הבוקר שר הבריאות, יולי אדלשטיין. "בואו בהמוניכם, רק ככה ננצח את הקורונה – ביחד!"

המשך חיסוני הקורונה לאוכולוסייה // צילום ארכיון: משה בן שמחון

בתוך כך, שר הביטחון ורה"מ החליפי בני גנץ קיים מפגש בזום עם בעלי עסקים קטנים, הפועלים במתכונת של 1 על 1. הוא קרא להם, לחברים באיגודים השונים וללקוחות "להתחסן כדי שנוכל לפתוח כמה שיותר מהר את המשק תחת תו ירוק".

"לא צריך להפוך אנשים לעבריינים. אפעל כבר בישיבת הממשלה כדי שתוכלו לפתוח את העסקים שלכם תחת מגבלות מחמירות - ואני מבקש שתעמדו בהן ותשמרו על החיים", דרש.

השתתפה בהכנת הידיעה: דניאל רוט-אבנרי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר