התפרצות האומיקרון נמשכת, ולפי נתוני משרד הבריאות שהתפרסמו הערב (שבת) מספר חולי הקורונה המאושפזים במצב קשה עלה בחדות ל-172, לעומת 143 אתמול בבוקר ו-103 לפני שבוע. מדובר במספר החולים קשה הגבוה ביותר זה חודשיים. כמו כן, לפי הנתונים 49 מהחולים מחוברים למכונת הנשמה.
אתמול אובחנו 18,780 נדבקים חדשים בבדיקות PCR. מדובר בנתון היומי הגבוה ביותר מפרוץ המגפה, וזאת למרות כניסתו לתוקף של המתווה המגביל את בדיקות ה-PCR לגיל 60 ומעלה.
בסך הכול פוענחו אתמול כ-200 אלף בדיקות, ושיעור החיוביים עמד על כ-9.5%, האחוז הגבוה ביותר מאז סוף ינואר 2021. היום מחצות ועד לשעה 16:30 אובחנו עוד 10,109 נדבקים. עוד עולה כי מקדם ההדבקה ירד במעט ועומד כעת על 1.95 לעומת 1.99 ביום חמישי.
מהמרכז הרפואי הדסה בירושלים נמסר כי בתוך פחות משבוע הוכפל מספר חולי הקורונה המאושפזים, וכעת הוא עומד על 42 בשתי מחלקות הקורונה בהדסה עין כרם. בין החולים שניים מונשמים ו-16 במצב קשה.
במיון הביולוגי שנפתח בהדסה עין כרם מתקבלים מדי יום כמה עשרות חשודים בקורונה, וכמחציתם מתבררים כחיוביים. במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים מאושפזים 22 חולי קורונה מהם 17 במצב קשה. 34 חולי קורונה מאושפזים במרכז הרפואי הרצוג בירושלים מהם 10 במצב קשה ו-16 במצב בינוני.
מספר הנבדקים הגבוה מעורר דאגה על רקע הירידה התלולה שנרשמה במהלך סוף השבוע במתחמי פיקוד העורף ושיבא טארגט שמבצעים בדיקות PCR.
השר הורוביץ מציג את מתווה הבדיקות החדש: "גל האומיקרון מחייב שינוי תפיסה והתאמות, נחסוך זמני המתנה" // צילום: שמואל בוכריס
כחלק מהסתגלות הדרגתית למתווה החדש, משרד הבריאות אפשר בסוף השבוע לקבל את כל מי שמעוניין גם אם הוא לא מעל גיל 60 או חולה במחלות רקע, כאשר לקראת יום שני צפויים לקבל רק לפי ההנחיות החדשות (מעל גיל 60 או חולים במחלות קשות).
גורמים במערך הבדיקות ציינו כי "הבעיה העיקרית היא שהמדינה העמידה מעבדות במיוחד לטובת בדיקות ה-PCR, אך כרגע הן כמעט עומדות ריקות וזה בזבוז משאבים גדול. במצב כזה הן עלולות להיסגר ואז שוב המדינה תהיה בבעיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו