משרד הבריאות פרסם את ההגדרות עבור מחוסנים ומחלימים, בארץ ומחו"ל, המבקשים לקבל את התו הירוק החדש. יש לציין, שהתו החדש מיועד לשימוש בתחומי מדינת ישראל בלבד, ושתוקפו הוא לחצי שנה מיום החיסון או המחלה (האחרון מביניהם).
החיסונים המוכרים בישראל לצורך כך הם אלו שמיוצרים על ידי החברות פייזר, מודרנה, ג'נסן (ג'ונסון&ג'ונסון), אסטרה זניקה, מכון הסרום של הודו, סינופארם, סינוואק.
מחוסנים ומחלימים בארץ
מחוסן מוגדר בישראל כמי שקיבל שתי מנות חיסון וטרם חלפה חצי שנה ממנת החיסון השנייה, או קיבל שלוש מנות חיסון וטרם חלפה חצי שנה ממנת החיסון השלישית. זאת, בתנאי שחלף לפחות שבוע כשמדובר בחיסון של פייזר, או שבועיים כשהחיסון הוא של מודרנה
מחלים הוא מי שנמצא בטווח חצי שנה ממועד בדיקת PCR חיובית, שלאחר חצי שנה מההחלמה עליו לבצע מנת חיסון אחת, או שטרם ביצע חיסון, יצא חיובי בסרולוגיה וביצע מנת חיסון לאחר הבדיקה הסרולוגית.
"מחלים-מחוסן" נחשב מיידית כמחלים מחוסן או כמחוסן מחלים (ללא חשיבות לסדר החיסון או המחלה), ונדרש לחיסון אחד בלבד. זכאותו תימשך חצי שנה, עד לבחינה מחדש.
באשר לילדים מתחת לגיל 12 ושלושה חודשים, אם הם מחלימים או חיוביים בסרולוגיה (שמופיעים במערכות משרד הבריאות) הם זכאים לתו עד הגעתם לגיל 12 ושלושה חודשים (אלא אם ישונה גיל זכאי החיסון) – מותנה בבדיקת אנטיגן שלילית. אם קיבלו PCR שלילי במסגרת "מגן חינוך", יקבלו תו לשבעה ימים.
מחוסנים מחו"ל
בדומה למחוסנים בארץ, מחוסן מחו"ל מוגדר כמי שקיבל בחו"ל שתי מנות חיסון וטרם חלפה חצי שנה מהמנה השנייה או קיבל בחו"ל שלוש מנות חיסון וטרם חלפה חצי שנה מן המנה השלישית. אם רק חלק מחיסוניו בוצעו בחו"ל, הוא לא יקבל תעודת מתחסן אלא רק תו ירוק (במידה שיימצא זכאי לכך).
אם המחוסן מבקש התו מגיע ממדינות ששותפות בהסכם EU (הסכם אזור הסחר החופשי בין ישראל למדינות האיחוד האירופי), הוא אינו נדרש לעבור בדיקה סרולוגית אך יבוצע אימות בטופס "הצהרת נוסע נכנס" מול המדינה שבה הוא חוסן. לא יתאפשר אימות אם המדינה אינה בהסכם EU.
כמו כן, תחול עליו חובת בידוד למשך 24 שעות אלא אם יציג תוצאת בדיקה שלילית. בכל מקרה, אדם שנמצא בבידוד לא יוכל להנפיק תו ירוק בעודו בבידוד ועליו לסיים תחילה את תקופת הבידוד. לאחר מכן יונפק עבורו התו הירוק - אוטומטית לכתובת הדוא"ל שמסר בטופס הצהרת נוסע נכנס.
מאידך, כדי להנפיק תו ירוק למחוסן המגיע ממדינות שאינן בהסכם EU, יש צורך בסרולוגיה חיובית (ניתן לבצע בדיקה סרולוגית מהירה בשדה התעופה). אם הוא ביצע בעבר בדיקה סרולוגית בישראל לאחר שקיבל חיסון, לא תתבקש בדיקה סרולוגית נוספת.
נוסף על כך, הוא יחויב ב-24 שעות בידוד, אלא אם יציג תוצאת בדיקה שלילית. עם קבלת תוצאה חיובית בסרולוגיה, ושלילית בבדיקת PCR, עליו להתקשר לטלפון כוכבית 5400 לקבלת שחרור – ורק לאחר ה-17 באוקטובר הוא יהיה זכאי לתו ירוק.
מחלימים מחו"ל
משרד הבריאות מגדיר מחלים שמגיע מחו"ל כמי שהחלים בטווח של חצי שנה ממועד בדיקת PCR חיובית (לאחר חצי שנה מההחלמה יש לבצע מנת חיסון אחת); מי שלא חוסן אך יצא חיובי בסרולוגיה וקיבל אחריה מנת חיסון; ואדם שחוסן, ללא קשר לכמות החיסונים, והחלים - או להיפך.
גם כאן קיים הבדל בין מחלימים שמגיעים ממדינות שבהסכם EU או ממדינות שאינן שותפות בו. התנאים להנפקת תו ירוק עבור שני קהלי המחלימים זהים לחלוטין לאלו של המחוסנים מחו"ל - מלבד העובדה שהאימות בטופס הצהרת נוסע נכנס, של מי שמגיע מדינות שבהסכם EU, יבוצע מול המדינה שבה הוא החלים. כמו כן, מי שהחלים בחו"ל וחוסן בחו"ל או החלים בחו"ל וחוסן בארץ, לא יקבל תעודת מחלים אך יוכל להנפיק תו ירוק. וכן, אם בעבר הוא נבדק סרולוגית בארץ לאחר ההחלמה או קבלת החיסון, הוא פטור מבדיקה סרולוגית נוספת.
עלייה בשיעור מתחסני הבוסטר
לפי דוח אמ"ן, התחסנו ביומיים האחרונים כמעט 150 אלף איש במנה שלישית. מדובר בנתון מעודד, המשקף עלייה בהיקף המתחסנים בהשוואה לשבועיים האחרונים, יש להניח שזו נובעת, בין היתר, מן ההיערכות לכניסתו הקרבה של התו הירוק החדש לתוקפה, כמו גם בשל תקופת חגי תשרי שהגיעה לסיומה.
התו הירוק: כל הדרכים להנפקה
משרד הבריאות מעמיד לרשות הישראלים ולבאים ארצה מעבר לים מגוון אפשרויות להנפקת תו ירוק החל מה-3 באוקטובר – באופן מקוון, טלפוני או ישיר.
👈 אפליקציית "רמזור" - ניתנת להורדה ב-Google Play (למכשירי אנדרואיד) וב-App Store (למכשירי אייפון).
👈 אתר "רמזור" – מיניסייט באתר משרד הבריאות.
👈 ערוץ "קול הבריאות" – מוקד טלפוני בכוכבית מס' 5400 המאפשר קבלת שירות במענה אנושי.
👈 מענה קולי אוטומטי (מערכת IVR) - הנחיות בהודעה קולית מוקלטת בטלפון מס' 02-5082000.
👈 סניפי רשת סופר פארם – עמדות להנפקה מיידית של התו הירוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו