במהלך היממה האחרונה התגלו בסך הכל 6,456 חולי קורונה מאומתים חדשים, ומחצות אמש ועד לעדכון הנוכחי נוספו אליהם 1,990 חולים. כעת עומד מספר החולים הכולל על 76,541 בני אדם בישראל - כך לפי נתוני משרד הבריאות שפורסמו היום (שני), נכון לשעה 08:46.
126,731 איש עברו ביממה האחרונה בדיקות PCR לגילוי הנגיף, ועתה עומד שיעור הנבדקים החיוביים על 5.17% - ירידה מעודדת בהשוואה ל-6.21% החיוביים שהתגלו יממה קודם.
מאז פרסום הנתונים הקודם ועד למועד העדכון הנוכחי, נוספו 13 בני אדם למניין הנפטרים מקורונה בישראל - הנתון הנמוך ביותר זה שישה שבועות. בסך הכל, נפטרו בשבוע האחרון (מיום ראשון שעבר) 120 איש. כלל מתי הקורונה מאז פריצתה עומד היום על 7,541 בני אדם.
במקביל, נרשמה ירידה במספר החולים במצב קשה, שהצטמצם היום ב-22 לכדי 714 בני אדם – מתוכם 194 מונשמים ו-250 במצב קריטי. מצב החולים קשה אתמול, לפי קבוצות גיל לכל 100 אלף:
* בני 60 ומטה: לא מחוסנים - 7.4, מחוסנים ללא מנת דחף - 1.7, מחוסנים עם מנת דחף - 0.6.
* בני 60 ומעלה: לא מחוסנים - 185.8, מחוסנים ללא מנת דחף - 38.5, מחוסנים עם מנת דחף - 4.3.
תמונת המצב העדכנית מלמדת על 3,084,656 מתחסנים במנה שלישית, 5,587,006 מתחסנים במנה שנייה, ו-6,068,531 מתחסנים במנה ראשונה. ביממה האחרונה נוספו 43,914 איש לכלל המחוסנים בשלישית, לצד 10,645 שקיבלו מנה שנייה ו-6,086 תושבים שהתחסנו לראשונה.
"רוב החולים קשה לא מחוסנים"
היום, ערב חג סוכות, מטופלים בבית החולים הדסה עין כרם 49 חולי קורונה, בשתי מחלקות קורונה ובשתי יחידות טיפול נמרץ. בין החולים - שני צעירים בני 40 המחוברים למכונת אקמו, וכמו מרבית החולים הקריטים בגל זה שניהם אינם מחוסנים.
"רובם המכריע של החולים במצב קריטי וקשה אינם מחוסנים", מדגישה פרופ׳ סיגל סבירי, מנהלת היחידה לטיפול נמרץ קורונה בבית החולים. "המחלה מידרדרת במהירות עד לצורך בתמיכה נשימתית או בהנשמה בקרב הלא מחוסנים, ואני בטוחה שאם רק היו מתחסנים כנדרש, לא היו מגיעים למצב כל כך קשה, בעיקר הצעירים שבהם".
בעקבות זעקת מנהלי בתי החולים אומר פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, כי "כל מי שעיניו בראשו מבין שבתי החולים לא ערוכים כיום להמשך העלייה בתחלואה, ובקשה בפרט. אין מספיק מיטות, אין מספיק מכשירי אקמו ואין מספיק צוותים רפואיים. המחסור החמור הזה עולה בחיי אדם ומביא למספר גבוה מאוד של מתים מדי יום.
"יש לאייש לאלתר את כל התקנים שהובטחו על ידי הממשלה והעומד בראשה. לא מאוחר עדיין לחשב מסלול מחדש ולהקצות את מלוא המשאבים ותשומת הלב למערכת הבריאות, גם אם זה מצריך התאמות נוספות בתקציב המדינה שטרם עבר סופית בכנסת. אל לנו לשכוח את המתים ולהקשיח לבנו מול החולים".
בן דויד: נעתור לבג"ץ
בתוך כך, דנה אתמול ועדת החינוך של הכנסת על הוראת שעה להגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך, במסגרת תקנות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה. בין השאר, נדונה אחריותם של אנשי ההוראה לגבי בידודו של תלמיד שלא הציג אישור על תוצאה שלילית בבדיקת קורונה מהירה. בעקבות כך, אישרו אתמול שרי הממשלה את הוראת השעה, ויישומה יחל לאחר חופשת סוכות.
הסוגיה מעוררת התנגדות רבתי מצידה של יפה בן דויד, מזכ"לית הסתדרות המורים, שהשתתפה בדיון. במכתב ששיגרה לעובדי ההוראה בעקבות הישיבה, איימה בן דויד לעתור לבג"ץ אם תקנות אלו יאושרו. "מנהלים וגננות לא יהיו סלקטורים ולא יתעמתו עם ההורים", כתבה, "תלמידים יראו בדמויות המחנכות גורמים מאיימים במקום גורמים מגנים. אני מתנגדת להפוך את עובדי ההוראה לפקחי קורונה, לפגוע בשם המדינה בתלמידים ולהתעמת עם ההורים.
"לא פחות חמורה התקנה שלפיה תלמיד שלא הציג בדיקת קורונה שלילית ואינו יכול ללכת הביתה, יכניסו אותו למוסד החינוכי, יפרידו אותו מיתר התלמידים וידווחו להורים שיאספו אותו. אלה משימות שהפוכות להווי החינוכי של בית הספר והגן. המנהלים והגננות יתקשו לבצען, שכן דבר זה עלול לפגוע בתלמיד, להביך אותו ולגרום להפרעות רגשיות. עובדי ההוראה אינם מסוגלים לפגוע בילדים״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו