חשש ממחסור בציוד בבית החולים הדסה עקב קשיים תקציביים

איגוד לשכות המסחר פנה בשבועות האחרונים להדסה לאחר שספקים של ציוד רפואי לא קיבלו תשלומים המסתכמים במיליוני קשיים • הדסה: פועלים תחת בעיות תזרים בשל עליית השכר במשק"

חדר ניתוח בהדסה. צילום: דודי ועקנין

בית החולים הדסה מעכב תשלומים לספקי ציוד רפואי במשך חודשים בשל קשיים תקציביים, דבר שמעלה חשש שאספקת ציוד לבית החולים עלולה להיפגע וכמו כן תיפגע היכולת לתת שירותים רפואיים. עם זאת, בהדסה מרגיעים שאין כל פגיעה במוכנות המרכז הרפואי ומציינים שהם פועלים תחת קשיים כלכליים שנגרמו בשל עליית שכר במשק.

איגוד לשכות המסחר פנה בשבועות האחרונים להדסה לאחר שספקים של ציוד רפואי לא קיבלו תשלומים במיליונים. העיכוב בתשלום נמשך גם חצי שנה.

"החברות לא יכולות להתמודד לאורך זמן עם חובות כאלה. המצב עלול להגיע לכדי פגיעה באספקת הציוד לבית החולים ומי שיפגע זה ציבור ההחולים. זה יפגע ביכולת בתי החולים להעניק שירותים רפואיים", מזהיר עו"ד צביקה גושן מנהל חטיבת הציוד הרפואי באיגוד לשכות המסחר.

בחודש יולי פנה בנושא למנהל הדסה פרופ' יורם וייס והתריע ניכר כי מצב הדברים יילך ויחמיר, ללא פתרון מוצע מצידכם. הספקים ממשיכים לספק הסחורה ללא דופי, מבלי שמקבלים תשלום במועד. בימי המלחמה נערכו הספקים לאספקה גוברת לבתי החולים, וזאת במטרה לשמור על אספקה רציפה, ללא מחסורים. גם היערכות זו יש השלכות כספיות על הספקים, והן אינן מגולמות בעלויות".

בתשובה לפניית איגוד לשכת המסחר מסרו מנהלי הדסה כי הם דווקא מתעדפים תשלום תשלום לספקים, לעיתים על פני "הוצאות חיוניות לאחזקת תשתיות חיוניות".

פרופ' יורם וייס., צילום: אורן בן חקון

יובל אדר, משנה למנכ"ל: הנהלת הדסה הגבירה את המאמצים להשגת פתרון לבעיה שהעלית במכתביך. בין הגורמים איתם באנו בדברים בנושא נמנים שר האוצר, מנכ"לי משרדי האוצר והבריאות ויושבי ראש ועדות הכלכלה והבריאות בכנסת. אנו ממשיכים לתעדף סילוק חובות לספקים, לעתים גם על חשבון הוצאות חיוניות לתחזוקת תשתיות חיוניות".

הדסה: הטיפול בחולים לא יפגע

מהדסה נמסר: "המרכז הרפואי הדסה מוכן לכל תרחיש חירום ונמצא בכוננות מתמדת לאורך השנה עבור כל צורך לאומי ואף מפעיל שני בתי חולים תת קרקעיים גדולים למצב חירום. המרכז הרפואי הדסה, כמו הרבה בתי חולים עצמאיים בישראל, פועל בשנה האחרונה תחת קשיים תזרימיים משמעותיים אשר מקורם בעליות השכר במשק שנקבעו על ידי המדינה. עליות שכר אלה לא זכו לצערנו לשיפוי של בית החולים בעבורן, תקצוב שהיה אמור להנתן על משרד האוצר.

"בנוסף, יש לזכור כי בתור אחד ממרכזי העל הרפואיים בישראל, אשר עמדו ועודם עומדים בחזית הטיפול והשיקום בפצועי המלחמה, הדסה הוציאה סכומים נכבדים למטרות אלו ובלי כל השתהות, והתגייסה במלוא המרץ והתשתיות הנדרשות לצורך פעולה לאומית זו.

"הנהלת הדסה פועלת בשום שכל בשמירה קפדנית על איכות הטיפול הגבוהה ביותר בחולים - תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ביותר, שומרת על בטיחות החולים והעובדים ולמרות המצוקה התזרימית לא יפגע כל טיפול בחולים או בהיערכות החירום של בית החולים. אנו מקפידים על תיעדוף תשלומים לספקים מבלי לפגוע בשרידותם הכלכלית של הספקים ובוודאי שלא במוכנותו של המרכז הרפואי.

"הדסה נשארת אחד מן המרכזים הרפואיים העומדים לרשות מדינת ישראל בכל עת ולכל צורך.
במהלך חודש יוני איימו ועדי העובדים של הדסה בשביתה, לאחר שבית החולים לא קיבל כספים שהובטחו במסגרת הסכמי שכר שנחתמו בין האוצר להסתדרות. בהמשך הושג סיוע למהלך החודשים אוגוסוט וספטמבר. אך נמשכים מגעים בין הדסה לאוצר על תקצוב הולם של בית החולים"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר