משרד הבריאות מעדכן: 81 אנשים חולים בקדחת מערב הנילוס; שישה מונשמים

עד עתה נפטרו בסך הכל שבעה אנשים שהיו מאובחנים לנגיף • מרבית החולים מאזור מרכז הארץ, בשל מזג האוויר הלח שעשוי להוביל לרבייה ולהתפתחות של יתושים באזור זה • השנה, התחלואה החלה מוקדם מהרגיל כתוצאה משינויי האקלים בישראל ובעולם

עשרות נדבקים בישראל. צילום: ויקיפדיה

משרד הבריאות מעדכן כי עד כה אובחנו 81 אנשים החולים בקדחת מערב הנילוס, מתוכם אושפזו בבתי החולים 64 אנשים, מהם שישה מונשמים. סך הכל נפטרו שבעה אנשים שהיו מאובחנים לנגיף. מרבית החולים מאזור מרכז הארץ.

ככלל כ-80% מהנדבקים לא מפתחים תסמינים לקדחת מערב הנילוס. לכ-20% מהנדבקים יופיעו תסמינים ברמות חומרה משתנות, הכוללים חום, הרגשה כללית רעה, כאבי ראש או כאבים מפושטים בגוף, וסיבוכים נוירולוגיים יופיעו בפחות מ-1% מהנדבקים. חשוב לציין כי הנגיף לא עובר מאדם לאדם והמחלה לא עוברת בחזרה מהאדם ליתוש.

משרד הבריאות. השנה התחלואה החלה מוקדם מהרגיל וככל הנראה נובעת משינויי האקלים בישראל ובעולם, צילום: אורן בן חקון

משרד הבריאות חידד הנחיות לצוותים הרפואיים והנחה לשים דגש על אבחון וניטור המחלה. על מנת לצמצם את החשיפה ליתושים, ממליץ משרד הבריאות להשתמש בתכשירי דוחי יתושים ובאביזרים מתאימים להרחקת יתושים בחדרי המגורים, וכן להפעיל מאווררים במקום השהיה.

תחלואה מקדחת מערב הנילוס מוכרת בארץ שנים רבות ומתרחשת בעיקר בין החודשים יוני לנובמבר. השנה התחלואה החלה מוקדם מהרגיל וככל הנראה נובעת משינויי האקלים בישראל ובעולם, כאשר מזג האוויר הלח במרכז הארץ עשוי להוביל לרבייה ולהתפתחות של יתושים באזור זה. הסיכון לתחלואה משמעותית היא בקרב מבוגרים ואנשים עם דיכוי חיסוני.

במקרים של תחלואה בקדחת מערב הנילוס מקיים משרד הבריאות חקירה אפידמיולוגית והמידע מועבר למשרד להגנת הסביבה לצורך פעילויות מניעה והדברה מקומית ע״י הרשויות. בנוסף, משרדי הבריאות והגנת הסביבה מיידעים את הציבור על אזורים בהם נלכדים יתושים נגועים בנגיף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר