צילום: יוסי זליגר // צוותי רפואה (אילוסטרציה)

עד חמש שנות מאסר על תקיפת צוות רפואי

ועדת השרים לחקיקה אישרה הצעה המבקשת להשוות את הענישה על תקיפת אנשי צוות רפואי לזו של תקיפת עובדי ציבור • "להגן על המקדישים את חייהם לאחרים"

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (ראשון) את הצעת החוק של ח"כ מירב בן ארי וח"כ איציק שמולי, המבקשת להשוות את העונש המוטל על תוקפי צוות רפואי משלוש שנות מאסר לחמש שנים, בדומה לעונש בגין תקיפת עובדי ציבור בנסיבות מחירות.

בכל מקרה של תקיפת איש צוות רפואי, כולל עובדי מד"א ועובדים בחדר המיון יגזרו עונשי מאסר שבין חצי שנה ועד 5 שנים. "כאשר מותקף איש צוות רפואי כאמור, נוסף על הפגיעה הקשה והברורה בו ובמשפחתו, נוצרת פגיעה עקיפה במטופליו הנוכחיים, ובמטופליו העתידיים. הדבר מחזק את ההצדקה להחמרת הענישה כלפי אותם תוקפים", נכתב בדברי ההסבר לחוק.

עוד נכתב "מוצע לקבוע עונש מינימום לעבירה חמורה זו על מנת להבטיח כי אדם שיורשע בעבירה ייענש בחומרה המתאימה על ידי ריצוי עונש מאסר מזערי. רף ענישה מחמיר הוא תנאי הכרחי להצלחת המאבק נגד התופעה הפסולה של אלימות נגד אנשי צוות רפואי, ולהגנה על אלה שמקדישים חייהם לטיפול באחרים".

הצעת החוק שאושרה, מגדירה את תופעת גילויי האלימות מצד מטופלים ובני משפחותיהם כלפי אנשי סגל רפואי כ"תופעה" ומגדיר כלים כדי להילחם בה.  "השכם והערב נתקלים במקרה מזעזע נוסף שבמסגרתו חווה איש צוות רפואי אלימות פיזית ומילולית, לעיתים עד כדי סיכון חיים ואף רצח", נכתב, בין השאר, בהצעת החוק. 

הצעת החוק מזכירה בעניין זה את הרצח של האחות טובה קררו ז"ל במרפאת שירותי בריאות כללית בחולון וקובעת ש"אין ספק כי הגיעה השעה ליישם בחקיקה מדיניות של חוסר סובלנות כלפי אלימות המופעלת נגד רופאים ואנשי צוות רפואי". 

בהסתדרות הרפואית, שהיתה שותפה לגיבוש הצעת החוק ציינו כי "זהו עוד צעד חשוב במאבק המתמשך והבלתי מתפשר של ההסתדרות הרפואית נגד אלימות כלפי צוותים רפואיים".

לפני כחודש הכריזה הסתדרות האחיות על סכסוך עבודה בדרישה ליישם את המלצות הועדה למיגור האלימות נגד צוותים רפואיים. בין המלצות הוועדה היה נושא החמרת הענישה, שאושר כעת. המלצות נוספות היו: הרחבת סמכויות המאבטחים בבתי החולים, התקנת אפליקציית "לחצן מצוקה" בטלפונים הנייידים של עובדי מערכת הבריאות והקמת יחידת אבטחה רכובה על אופנועים שתיתן מענה למרפאות קופות החולים.

 

70% מהרופאים חוו אלימות 

מנתוני המרכז להעצמת האזרח, ישנם כ-3000 מקרי אלימות נגד צוותים רפואיים בשנה, מתוכם 800-1000 מקרים מדווחים ורק 8-10 מקרים מגיעים למיצוי הדין (2%). 

סקר שערכה בשנה האחרונה ההסתדרות הרפואית בקרב 1990 רופאים ורופאות מצא כי בחצי השנה האחרונה חוו 70% מהרופאים אלימות פיזית או מילולית לפחות פעם אחת. 

עוד עולה מהמחקר כי 34% השיבו כי נחשפו לאלימות מילולית מאיימת, 27% לאלימות מילולית, 16% לאלימות פיזית, 11% להתנהגות פסיבית־אגרסיבית, 7% להשחתת רכוש כמחאה, 2% לשיימינג, 1% להטרדה מינית ו־2% ציינו "אחר". 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...