השליח הקטארי מוחמד אל-עמאדי ערך היום (רביעי) ביקור היום ברצועת עזה כדי לדון עם הנהגת חמאס וארגוני הטרור על שורה של נושאים. אל-עמאדי ביקר בכמה מהמיזמים של קטאר. כזכור, השבוע החלה חלוקת המענק הקטארי החודשי של כ-10 מיליון דולר לכמאה אלף משפחות ברצועה.
מקורות מסרו לעיתון הבינערבי "ראי אל-יום" כי אל-עמאדי ניהל מגעים חשאיים עם בכירים ביטחוניים בישראל ודן איתם במצב ברצועת עזה המידרדר לעבר פיצוץ בכל רגע. לפי המקורות, אל-עמאדי נושא מסר לחמאס מישראל שלפיו: "כל הסלמה צבאית תתקבל בתגובה ישראלית עוצמתית שתחרוג מהקווים האדומים".
אותם מקורות הוסיפו כי המצב ברצועת עזה הוא לקראת פיצוץ לאור "התעלמות של ישראל מההתחייבויות שלה להקל את המצור, לפתוח את המעברים, לאפשר הכנסת סחורות ומוצרי מזון, וכן להקל על תהליך שיקום שרידי ההריסות מסבבי הלחימה הקודמים".
לדברי המקורות, חמאס וארגוני הטרור האחרים צפויים למסור לשליח הקטארי כי הזמן הולך ואוזל ועל ישראל לנקוט בצעדים מהותיים ודחופים לפני שיפרוץ "סבב לחימה חדש והתגובה על פשעי ישראל תתגבר מיום ליום בירושלים ובגדה ובפנים (מעבר לגבולות 67) וכך גם בעזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו