צפו: הפרשת חלה לקראת השבת

זו ההזדמנות לסיים את כל החמץ והקמח שנשאר במזווה, ולהכין חלות לקראת השבת עם מיכל נהון, שכבר למעלה מ-10 שנים מעבירה ערבי הפרשת חלה

הפרשת חלה עם מיכל נהון // צילום: Newsenders

לקראת השבת ולפני הפסח, בואו תסיימו את כל הקמח שנותר בבית, ותערכו הפרשת חלה בהדרכת מיכל נהון, שמעבירה ערבי הפרשת חלה כבר למעלה מ-10 שנים. ככה גם תכינו חלות לשבת, גם תקיימו מצווה עם סגולה לברכה וגם תסיימו את החמץ.

הפרשת חלה עם מיכל נהון // צילום: Newsenders

מיכל, אמא גאה לשלושה ילדים, יצחק - תלמיד ישיבה מוערך, אביטל- לוחמת בצבא ופייטרית בחיים, ועידו- תלמיד תיכון. בנוסף מיכל  סבתוש לנכד ועוד אחד בדרך בעזרת השם.

"כבר שנים אני לומדת וחוקרת את תחום הרוח והטיפול, אני מתקשרת דרך תאריך הלידה ונותנת מסרים דרך קלפי חותמי המגן מהקבלה, מרצה ומעבירה סדנאות על אבני הקריסטל וסגולויהן", מספרת מיכל. "יש לי את היכולת לחבר נשים בדרך רוחנית לייעוד שלהן, להאמין בעצמן וביכולות שלהן להגשים כל חלום". 

"כבר למעלה מ-10 שנים אני מעבירה ערבי הפרשת חלה וכל פעם מתרגשת מחדש שמזמינים אותי לשמח נשים ולזכות אותן במצוות הפרשת חלה. אני רואה בעשייתי שליחות, זכות גדולה לזכות נשים בעשיית מצווה כה חשובה", מציינת מיכל. "הלישה היא שעת רצון בה אני מתייחדת עם בקשותיי ותפילותיי לברכה ולניסים שנגלים אחריה" היא מסכמת.

המתכון:

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

כוס סוכר

2 כפות מלח

כוס שמן

2 כפות חומץ (לא חובה)

6 כוסות מים פושרים (מומלץ כוס חד פעמית קרה)

הוראות הכנה: נפו את הקמח, וערבבו אותו בקרערה עם השמרים. לאחר מכן להוסיפו את הסוכר וערבבו, ואז את המלח וערבבו שוב. לאחר החומרים היבשים, הוסיפו את השמן (והחומץ אם בחרתם להוסיף- זה שומר על הטריות) ואת המים הפושרים. לושו בערך 7 דקות, התפיחו את הבדרך 45 דקות עד שעה, עד שהוא מכפיל את נפחו ושוב, הורידו את הנפח ותנו לבצק תפיחה חוזרת. לאחר מכן, אפשר להתחיל לעבוד עם הבצק.

החלות המוכנות // צילום: Newsenders
החלות המוכנות // צילום: Newsenders
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר