ההחלטה על הצבת מיגון באשקלון בהיקף של 320 מיליון שקלים, במימון מלא של המדינה, תובא לאישור הממשלה, זאת לאחר ששכונות ותיקות בעיר לא מוגנו.
ח"כ אלכס קושניר (ישראל ביתנו), שהוביל את המהלך, בירך על ההחלטה: "בשבועות האחרונים עבדתי יחד עם ראש עיריית אשקלון תומר גלאם על בניית הקריטריונים לזכאות. כאשר אושר המענק בגובה של 100% לזכאים, היה צורך להגדיל את התקציב. שר האוצר אביגדור ליברמן נענה לבקשתי להוסיף לתוכנית 70 מיליון שקלים נוספים".
יירוטים בשמי אשקלון במהלך "שומר החומות", בשנה שעברה // צילום: אדי ישראל
תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון שדרש את מיגון השכונות הוותיקות, אמר כי מדובר בתיקון עוול בן עשרות שנים: "החלטת הממשלה ההיסטורית תעשה צדק מיגוני עם תושבים בשכונות הוותיקות. נמשיך לפעול כדי להביא לבשורות נוספות לתושבי העיר אשקלון, גם בתחום ההטבות הכלכליות, המגיעות להן בזכות ולא בחסד".
בתוך כך, גם בשדרות קיבלו בשורה חשובה בעניין המיגון, זאת בעקבות החלטה של ועדת השרים להחלפת חלונות הממ"דים בעיר, אך רק בבניינים בני שלוש קומות ויותר. ההחלטה אושרה מוקדם יותר השבוע בעקבות מותו של עידו אביגל בן ה-5, שנהרג ב"שומר החומות" לאחר שנפגע מרסיס של טיל שחדר את חלון הממ"ד שבו שהה.