חיסול באישון לילה בקלנסווה: שני צעירים נורו למוות

חוליית מתנקשים פרצה לבית בעיר וירתה בשלושה צעירים, אחד מהם מאושפז במצב קשה • מוחמד חטיב בן ה-22 הוא אחיינו של מנכ"ל העירייה שנורה ונפצע קשה לפני כשבועיים בניסיון חיסול אחר • לית נסרה בן ה-19 הוא ההרוג השני • המניע המסתמן: חיסול חשבונות

מוחמד חטיב (מימין) ולית נסרה (משמאל), שנהרגו הלילה מירי בקלנסווה

האלימות במגזר הערבי: שני צעירים בני 19 ו-22 נורו הלילה (בין חמישי לשישי) למוות בעיר קלנסווה בידי חוליית מתנקשים.

אחד ההרוגים, מוחמד חטיב, היה אחיינו של אשרף חטיב מנכ"ל העירייה, שנורה גם הוא לפני שבועיים ברכבו ונפצע קשה

ההרוג השני, לית נסרה בן ה-19, שהה עמו בבית בשעה שהחוליה פרצה פנימה, נורה ומת גם הוא מפצעיו. 

אדם נוסף נפצע קשה באירוע. הוא פונה לבית החולים הלל יפה שבחדרה. המשטרה פתחה בחקירת האירוע. 

פרמדיקים של מד"א, עלי נסראללה ונעמה קרמניאן סיפרו: "הפצועים הובאו לתחנת מד"א ברכבים פרטיים כשהם סובלים מפצעי ירי בגופם. מיד התחלנו בבדיקות רפואיות על מנת להעריך את מצבם והתחלנו בטיפול. אחד מהפצועים שהיה מחוסר הכרה פונה לבי"ח מאיר תוך כדי פעולות החייאה ושני הפצועים הנוספים פונו לבי"ח בלינסון, מצבו של אחד מהם הדרדר במהלך הפינוי והנשמנו אותו".

כזכור, לפני כשבועיים נורה ברכבו עו"ד אשרף חטיב (48), מנכ"ל עיריית קלנסווה, ונפצע קשה. משטרה הגיעה לזירת האירוע ופתחה בחקירה. חטיב פונה מהמקום על ידי מד"א לבית החולים בילינסון בעודו מורדם ומונשם. 

אשרף חטיב // צילום ארכיון: עיריית קלנסווה
אשרף חטיב // צילום ארכיון: עיריית קלנסווה

השר דרעי התייחס לאחר האירוע לאלימות במגזר ואמר: "מה שקרה הערב בקלנסווה הוא חציית כל הקווים האדומים. זה חמור ביותר שמנסים לרצוח מנכ"ל עירייה, עובד ציבור בכיר. האלימות בחברה הערבית קשה מאוד והלילה היא שברה שיאים. אני מתכוון לדבר בעניין גם עם ראש הממשלה ולדון עימו בדרכים לשמור על עובדי הרשויות המקומיות".

כמו כן, שוחח שר הפנים עם ראש עיריית קלנסווה, עבד אלבאסט סלאמה, ואמר לו לסלאמה כי הוא מתכוון לפנות לשר לביטחון הפנים, אמיר אוחנה, ולדרוש לפעול מיידית למעצר החשודים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר