הקרב הגדול בין השמאל לימין

הקרב על הממשלה הבא יהיה כנראה קשה וסבוך • פרשנות

משכן הכנסת (ארכיון). צילום: ליאור מזרחי

הקרב על הרכבת הממשלה נראה צמוד מאוד וצפוי מאבק קשה בין גוש הימין לגוש השמאל. ד"ר אייל לוין מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת אריאל ניסה לשפוך מעט אור על מלאכת הרכבת הממשלה לאחר הבחירות.

ד"ר לוין סובר כי לא צפוי שינוי גדול בהרכב גושי הימין והשמאל. "היינו בשני גושים לפני הבחירות ונהיה שני גושים אחרי הבחירות. אנחנו כבר עשרות שנים במצב של שני גושים" אומר לוין ומוסיף כי "זה לא אומר שום דבר לגבי הרכב הממשלה. שמירה על הגושים המסורתיים היתה גם ב-92' כשרבין עלה לשלטון". הוא הוסיף כי מאז שנות השבעים לימין יש כמה מנדטים יותר מאשר לשמאל, אך כאמור, אין זה אומר דבר לגבי הרכבת הממשלה. 

ישראל בוחרת ישראל היום : הצטרפו אלינו ליום השידורים המיוחד

ד"ר לוין צופה כי גוש ימין קטן ויציב יישמר לאורך זמן, כפי שהיה בזמן ממשלת נתניהו הקודמת שהחזיקה מעמד 4 שנים. "כל קומבינציה אחרת יכולה להתרקם", מדגיש לוין ומוסיף כי היא "כנראה תחזיק פחות".

הכתבה הכי נקראת היום באתר: מי לא הגיע לחתונה של גל וליאל?

נשיא המדינה ראובן ריבלין יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על ראש המפלגה הגדולה במידה והפער יהיה משמעותי, כך סובר ד"ר לוין. בנוסף, מייעץ לוין לנתניהו, במידה והוא יהיה ראש הממשלה הבא, לדבוק בשותפים הטבעיים כדי למנוע כהונות קצרות. להרצוג צפויה מלאכה קשה במידה והוא ירכיב את הממשלה, "אך עם תשלום טוב הוא יצליח לרתום אליו את אלה שנמצאים בצד השני", אומר לוין ומזכיר כי "ש"ס כבר יותר מפעם אחת עזבה את הגוש".

עם זה, ד"ר לוין טוען כי לא משנה מה יהיו תוצאות הבחירות ומי ירכיב את הממשלה הבאה, "אנחנו נראה עוד ממה שיש לנו, אפילו בנושא של התיישבות. זה לא שהשמאל הורס התיישבות והימין בונה אותה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר