מנהיג הדרוזים בלבנון, וואליד ג'ונבלאט, אומר היום כי הדרוזים בסוריה אינם זקוקים לעזרתה של ישראל. במסיבת עיתונאים שכינס ג׳ונבלט בבירות, הוא הגיב לדיווחים המתרבים על מעשי הרג וביזה שמבצעים המורדים האיסלאמיסטיים בבני העדה הדרוזית בדרומה ובצפונה של סוריה, וקרא לבני העדה הדרוזית שלא לתמוך עוד במשטרו של הנשיא בשאר אסד.
צילום: רויטרס
השבוע דווח כי באזור אידליב בצפון מערב סוריה הוצאו להורג בידי אנשי ג׳הבת א- נוסרא 40 כוהני דת דרוזים. קודם לכן דווח כי מורדים אסלאמיים בדרום סוריה הרסו בתי תפילה דרוזים, והרגו עשרות צעירים שלא הסכימו להתאסלם.
ארגון ג'בהת א-נוסרה, שלוחת אל קאעידה בסוריה, הביע הערב צער על הרג בני העדה הדרוזית והבהיר כי ההרג בוצע ללא ידיעת ההנהגה. בהודעה שפורסמה ברשתות החברתיות הבהירו חברי הארגון כי מדובר ב"תקלה שאין לה הצדקה", וכי מבצעי הטבח יעמדו לדין הלכתי. עוד הוסיפו אנשי הארגון כי הינם מחויבים להגן על תושבי הכפר בו בוצע הרצח בעתיד.
ג'ונבלאט, שהגיב על דיווחים כי דרוזים בישראל לוחצים על הממשלה להגן על בני העדה בסוריה, אמר: "הן המשטר הישראלי והן משטר אסד, מבקשים להנציח את העדתיות ולפלג את סוריה. לא יהיה בסוריה שום פתרון כל עוד אסד בשלטון ואם ישראל תציע לנו עזרה לישראל נאמר - לא תודה. אין לנו שום צורך במטריית הגנה של האויב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו