"יש עוצמה אדירה בצפייה בטיל המיירט משוגר"

לוחמי כיפת ברזל מספרים על רגעי היירוט הדרמטיים ביום הקרב בדרום • "אפשר לראות את השובל שמשתרך עד לפגיעה במטרה", סיפר רב"ט שחר ברען

טיל של כיפת ברזל בפעולה // צילום: אי.אף.פי

"אנו עושים הכל כדי לשמור על שגרת החיים של אזרחי ישראל", כך סיפרו לוחמי מערכת "כיפת ברזל" באתר חיל האוויר. אתמול (שלישי) בשעה 6:59 בבוקר נשמעה אזעקת צבע אדום הראשונה, אשר פתחה יום עמוס במטחים שנורו מכיוון עזה לשטח ישראל.

הלוחמים של כיפת ברזל תפעלו את מערך ההגנה האווירית עד השעות הקטנות של הלילה. סגן ניב בן-דוד, קצין צעיר בסוללה בחיל, שיתף חלק מהחוויות של היום: "הייתי כבר לקראת סיום המשמרת במרכז לניהול יירוטים. ידענו שמדובר בתקופה מתוחה לאור המתרחש בשבועות האחרונים בגזרת עזה, ולכן לא הופתענו כאשר ראינו את המטרה הראשונה על הצג. תפעלנו במהירות את האירוע ותוך שניות בודדות ביצענו את היירוט. לאחר כמה דקות הופיעו עוד מספר מטרות ויירטנו גם אותן".

רב"ט שחר ברען, לוחם אשר שהה באתר המשגר, סיפר: "אנחנו נמצאים כבר מספר חודשים במרחב הזה, לא הופתעתי מהירי אך הייתי נרגש. יש עוצמה אדירה בצפייה בטיל המיירט משוגר. בשל העובדה כי היירוט מתבצע בגובה נמוך, אפשר לראות את השובל אשר משתרך עד לפגיעה באוויר. הרעש מטורף ומחריש אוזניים".

"חייבים להישמע לצופרים ולהיכנס למרחבים המוגנים"

רס"ן בר חיימוביץ', מפקד הסוללה, אמר: "זהו יום מלא גאווה לכל מי שמשרת ב'כיפת ברזל'. האיום שאנו מתמודדים איתו הוא מורכב, אבל עמדנו במשימה ויירטנו. ביצענו את ההחלטות הנכונות ושמרנו על שגרת היום-יום של תושבינו ועל חייהם. אנו פועלים מתוך תחושת שליחות ושייכות, ומבינים את האחריות המוטלת עלינו. אנו ממשיכים במלאכה ועושים הכל כדי לשמור על שגרת החיים התקינה של אזרחי ישראל".

כמו כן, לוחמי המערך היו צריכים להתמודד עם אתגר מורכב – יירוט של פצצות מרגמה (פצמ"רים), שדורשות זמן תגובה מהיר במיוחד. "יירוט פצמ"ר (פצצת מרגמה) זו מטרה מאתגרת. זמן התגובה שנדרש מהמפעיל וממערכת 'כיפת ברזל' הוא לעיתים שבריר שנייה, ולכן לא תמיד יש למערכת את היכולת לספק הגנה הרמטית", הדגיש רס"ן חיימוביץ'.

"אנשים חייבים להישמע להוראות ולצופרים ולהיכנס למרחבים המוגנים, כי אף פעם לא ניתן לצפות מה עלול לקרות. תרחיש הייחוס אליו נערכנו היה ירי פצמ"רים ורוב המטרות אכן היו כאלה. מתחקיר ראשוני הבנתי את מורכבות המשימה ואת המענה הטוב שניתן. אני מלא בתחושת סיפוק, וגאה בסוללה שלי ובמערך ההגנה האווירית".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר