חנדרג'וס: אתם אולי לא יודעים מה זה, אבל כדאי לכם להכין את זה

השף הטבעוני גבי זילבר מספר על המאפה המזרחי שעובר במשפחתו כבר כמה דורות • בגדול, זו מנת חגים קלאסית, שלא לומר כיפור, אבל הוא נגמר ואנחנו לא נגלה לאף אחד אם תכינו אותו פשוט מתי שבא לכם

מתכון לחנדרג'וס , צילום: גבי זילבר

מרכיבים

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח לבן (כ-500 גרם)
  • 2 כוסות מים קרים (כ-250 גרם)
  • חצי כפית מלח שטוחה 
  • 1 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן

למלית:

  • 3 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות מרוסקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. לבצק, ערבבו במשך כ-9 דקות את כל חומרי הבצק לרמת לח אבל לא דביק. שחקו טיפה עם המים והקמח עד לקבלת תערובת מושלמת.
  2. יש לכסות את הבצק ולהמתין כשעה בטמפרטורת החדר. זהו שלב חשוב להתמצקות הבצק.
  3. קחו תבנית פיירקס/זכוכית, מלאו חצי שמן ניטרלי והכינו כ-10 כדורים שווים בגודלם. הניחו אותם בקערה עם השמן, כסו אותה והכניסו אותה למנוחה של כמה שעות במקרר.
  4. למלית, יש לקלף את החצילים, לחתוך לקוביות, לפזר מעט מלח ולהעמיד במסננת כדי שייצאו מעט נוזלים.
  5. לאחר מכן, קלו במחבת עם שמן זית את השום, הוסיפו את החצילים, וטגנו עד איבוד נוזלים. הוסיפו את שאר התבלינים, ומיד לאחר מכן את העגבניות. בדקו טעמים, תקנו בהתאם לצורך, וקררו את המלית.
  6. להכנת המאפה, חממו תנור ל-180 מעלות.
  7. לאחר מכן, רדדו כדור בצק מהפיירקס על משטח שיש. מומלץ להתחיל עם מערוך, ולאחר מכן ניתן לרדד ביד עד שהוא יהיה דק מאוד ולא קרוע.
  8. הניחו כף מהמלית וקפלו למשולש. המשיכו ככה עם כל הכדורים, אותם ניתן לקשט גם בשומשום.
  9. הכניסו לתנור למשך 16-13 דקות, וצננו.

המתכון באדיבות גבי זילבר, השף של בית הקפה הטבעוני plantX בתל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר