קציצות הוא המאכל הכי ביתית ושיגרתי שיש. מי מאתנו לא נהנה ממחבת קציצות חם ומשביע? אין בכך שום בשורה, אך תענוג צרוף, יש ויש.
את המתכון הבסיסי ביותר לקציצות אפשר בקלי קלות להפוך למתכון בריא יותר ואף טעים הרבה יותר. אם נשתמש בבשר טחון דל שומן ונוסיף טחינה גולמית מלאה ועשירה בסידן וחלמון וכן בשומן בריא יותר – נצא נשכרים.
אם נחליף את פירורי הלחם הפשוטים בשקדים טחונים, נחליף פחמימות ריקות בטעם נפלא ועשיר תזונתית. אצלי במטבח, אלה הקציצות שמככבות מדי שבוע. לעיתים נוסיף להן ברוקולי או תרד, אפילו כרובית או גזר ושאר ירקות וירוקים שהם גם טעימים וגם מזינים.
קציצות בקר עם טחינה ושקדים
רשימת חומרים לכ-20 קציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון
1 ביצה
1 כוס שקדים טחונים
2 כפות גדושות טחינה גולמית משומשום מלא
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר – אם אוהבים טעמים מתקתקים
2 שיני שום קלופות, כתושות
½ בצל קצוץ דק
חופן עשבים וירוקים קצוצים- פטרוזיליה , תרד, בצל ירוק
1 קישוא מגורד על פומפייה
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
מעט פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון – רצוי שמן זית מעורבב עם מעט שמן חמניות
לרוטב:
מעט שמן זית
4 פרוסות לימון
2 שיני שום פרוסות
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת חלקה ואחידה. אם רוצים להחביא בקציצות את הרכיבים הבריאים – טוחנים במעבד מזום למחית אחידה.
בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות. מצפים במעט פירורי לחם.
במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות על אש בינונית כשלוש עד ארבע דקות מכל צד עד שמשחימות.
מוציאים את הקציצות מהמחבת, מרוקנים שאריות שמן ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים לשמן מיץ לימון ופרוסות שום. מחזירים את הקציצות לרוטב החם.
מחממים יחד ומגישים.