אוהבים בשר? ודאי בקיץ תעדיפו לאכול אותו בגרסה קרה ולא בתוך תבשילים כבדים וחמים. שף רועי סומך ממסעדת וקצביית MEATEO מציע מתכונים מעוררי תאבון לדרכים לאכול בשר משובח גם בימי הקיץ החמים.
ברוסקטה שקדי עגל

מרכיבים:
300 גרם שקדי עגל חתוכים לקוביות
מארז פטריות שמפניון חתוך לרבעים (ניתן להמיר גם בקופסאת פטריות בשימורים)
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבניה גודל בינוני חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות גדולות
2 שני שום פרוסות דקות
בגט חתוך באלכסון פרוסות בעובי 1 ס"מ (ברוסקטות).
אופן הכנה:
מגרדים שיני שום ומורחים שמן זית על כל ברוסקטה,
במחבת מטגנים קוביות בצל עם שמן זית עד לשקיפות מוסיפים שני שום ומוסיפים פלפל אדום ואת הפטריות מלח ופלפל שחור.
מטגנים כ-2-3 דקות ומוציאים את התערובת ונותנים לה לנוח. באותה המחבת צורבים את קוביות שקדי העגל מכל הצדדים כ-5 דקות עד להשחמה. ברגע שהשקדים מושחמות טוב מחזירים את תערובת הירקות ומקפיצים ביחד ל-2 דקות עד שכל המרכיבים מתאחדים.
כעת נכניס את הברוסקטות להשחמה קלה בתנור (לחמם אותו מראש ל 160 מעלות), לאחר ההשחמה נוציא את הברוסקטות ונניח מעל כף יפה של תערובות ונזלף מעל מעט שמן זית ובתאבון.
לחמניות באן במילוי קורנביף כבוש

מרכיבים:
1.5 קילו חזה בקר
4 ליטר מים
1 כף פלפל שחור טחון
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כוס מלח גס
1 כוס סוכר דמררה
5-6 גרגירי פלפל אנגלי שלם
3 עלי דפנה
לבישול הבשר:
5 שיני שום שלמות
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים.
2 גזר חתוכים חצי
3 ענפים של סלרי
2 ליטר מים
אופן הכנה:
בסיר גדול וכבד מונח על להבה מכניסים את 4 ליטר מים, ואת תבליני הכבישה, כוס מלח גב, כוס דמררה, זרעי כוסברה כתושים, גרגירי פלפל אנגלי שלם . מביאים לרתיחה עד שכל התבלינים נמסים. מכניסים לאחר קירור את החזה למשך 3 ימים, כל 12 שעות הופכים צד. לאחר 3 ימים מסננים את החזה מהנוזלים ומכניסים לסיר בישול חדש. מכניסים מים כ-2 ליטר, ומוסיפים את הגזר, סלרי, שום פלפל אנגלי, בצל, עלי דפנה ומבשלים על אש נמוכה 3.5 שעות על לריכוך החזה. מצננים את הנתח ופורסים לפורוסת דקות.
כעת לוקחים את לחמניות הבאן שקנינו ומחממים קלות בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות. מומלץ למרוח פסטו, ממרח פלפלים, עלה חסה, פרוסת עגבניה ומלפפון חמוץ ובתאבון.
טורטיה במילוי בשר אסאדו מפורק בבירה וברבקיו

מצרכים:
1 ק"ג אסאדו עם עצם
1.5 ליטר בירה לבנה
5 שיני שום שלמות
1 כף סילן
כוס רוטב ברבקיו איכותי (בחנויות הנוחות)
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל
2 בצל לבן פרוס דק לאורך
מצרכים להגשה:
חבילת טורטיות
12-15 עלי חסה שטופה מסולסלת
1 עגבניה חתוכה לקוביות
ניתן להוסיף פלפל חריף למי שאוהב
אופן הכנה:
לתוך סיר לחץ מכיניסים את נתח הבשר, מלח, פלפל, ליטר בירה לבנה, שיני שום, כף סילן ומביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתפורר מהעצם.
מחממים לאחר מכן מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל על להזהב, מוסיפים את הבשר המפורק, רוטב הברבקיו, חצי ליטר הבירה שנשאר מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד לצמצום הנוזלים.ומצננים.
לוקחים את הטורטיה ומחממים קלות בתנור, ובמרכזה מניחים את תערובת מהמחבת ומעל מניחים עלי חסה מסולסת, קוביות עגבניות, פלפל חריף, ומעט מרוטב המוצומם שיש במחבת. מגלגלים הכל טוב כמו סיגר.
ניתן לסיים את המתכון בגרסה דלת הקלוריות, להכניס לתנור ל-10 דקות על חום בינוני של 150 מעלות להשחמה קלה או לחמם מחבת עם שמן ולטגם את הטורטיה המגולגלת עד להשחמה, להוציא לחצות לחצי ולהגיש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו