אני מאוד אוהבת עוגות דבש, וככל שתהיינה פשוטות ועדינות יותר, הן חביבות עליי במיוחד. אני אוהבת את טעמו המודגש של הדבש וטעמיהם המרומזים של התבלינים.
אני גם יודעת שיש לא מעט בינינו שאינם מחבבים כלל וכלל את הז׳אנר. אך מכיוון שהמעמד מחייב וערב ראש השנה בפתח, הנה רעיון לשדרוג עוגת הדבש הפשוטה לכדי קינוח מענג במיוחד. אפשר להשתמש בעוגת דבש שקיבלתם או אפיתם ולהפוך את השאריות המיותרות לחגיגה של ממש.
צילום: משה בן שמחון
טרייפל עוגת דבש
רשימת חומרים ל-6 מנות:
½ עוגת דבש
לתפוחים המקורמלים:
3 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
2 כפות דבש
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות חמאה
קצפת וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה מחממים 2 כפות חמאה, מוסיפים סוכר ודבש, ממיסים.
2. מוסיפים תפוחים ומבשלים יחדיו על אש גבוהה במשך כ-5 דקות עד שמזהיב, מערבבים מדי פעם. מצננים לטמפרטורת החדר.
3. לקצפת: מערבבים בקערת המיקס את כל המרכיבים ורק אז מקציפים לקצפת יציבה מאוד. שומרים במקרר.
4. חותכים את עוגת הדבש לקוביות ומפזרים בכלי הגשה שקוף, מעל מסדרים קצפת ועליה תפוחים מקורמלים ומגישים מיד.
עוגת דבש
רשימת חומרים ל-2 עוגות אינגליש קייק:
2/3 כוס מים רותחים
1 תיון רגיל
1 כפית גדושה קפה נמס
½ כפית קורט קינמון
1 כפית אבקת וניל או תמצית וניל משובחת
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט ציפורן טחון
2 ביצים
3/4 כוס שמן זית עדין
2/3 כוס סוכר דמררה
1 כוס דבש
2 ו-1/2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
1. מוסיפים למים הרותחים את התה, הקפה והתבלינים ומשרים במשך 5 דקות. מסננים החוצה את התיון.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מרכיבי העוגה עם המים המתובלים, עד שמתקבלת בלילה אחידה,
3. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה שווה בשווה.
4. אופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) במשך כ- 50 עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.