גלידה עם מצה - כבר טעמת?

השף רועי גנצ'ולה ממסעדת פיצרוי מגיש לכם מתכון מתוק ומיוחד לחג - גלידה ממצות על קרמבל תפוחים וטחינה

גלידה מלכותית וכשרה לפסח // גלידה מלכותית וכשרה לפסח

זה לא סוד שמבחר חומרי הגלם העומדים לרשותינו בפסח הינו מצומצם ואינו מאפשר מרחב תמרון גדול מדי להפתעות ומנות מקוריות. כשזה מגיע לקינוחים, אנו מוצאים את עצמנו שוברים את הראש ובסוף מתפשרים על ליפתן.  לכבוד חג הפסח השף רועי גנצ'ולה ממסעדת פיצרוי מגיש לכם את המתכון לגלידה המנצחת, שיחסוך לכם את כאב הראש בחיפוש אחר קינוח מתוק שגם יפתיע את האורחים בסוף הסדר וגם יהיה כשר לפסח

גלידה ממצות על קרמבל תפוחים וטחינה

גלידה

חלק א'

• 400 גרם חלב(כשתי כוסות)

• 175 גרם שמנת(כ3/4 כוס)

• 50 גרם סוכר(כ3 כפות)

• 150 גרם מצות שבורות גס(כשמונה מצות)

משרים את כל חומרי הגלם ללילה

 

חלק ב'

• 65 גרם חלמון(כחמש חלמונים)

• 50 גרם דבש(כשתי כפות)

אופן הכנה:

מסננים את המצות בחלק 1 מהנוזלים שמים בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומחברים עם החלק השני, בזמן עירבוב מהיר עם מטרפה בשביל שהביצים לא יהפכו לחביתה, מקררים ומעבירים למכונת גלידה

קרמבל טחינה כשר לפסח

מרכיבים:

• 500 גרם שקדים מולבנים

• 100 גרם אבקת סוכר

• 1/4 כפית א.אפייה

• 3 כפות טחינה

• 1 חלבון ביצה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכניסים למעבד מזון שקדים, אבקת סוכר, ואבקת אפייה. מעבדים במהירות גבוהה לתערובת פירורית דקה, טחונה היטב.

3. מוסיפים טחינה וחלבון ומעבדים לבצק מעט נוקשה ודביק.

4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים 12 דקות. מוציאים ומניחים לקרמבל להתקרר לחלוטין ומפוררים לפירורים.

 

תפוחי עץ גרנד סמיט

מרכיבים:

• 4 תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים וחתוכים לטבעות ללא הגרעינים

• 100 גרם סוכר

• 150 גרם מים

• 20 גרם קלבדוס

אופן הכנה:

שמים את הכל בסיר ומבשלים כ20 דקות על חום נמוך עד שהתפוחים מתרככים

הרכבת המנה

את התפוחים המבושלים מניחים בתחתית הצלחת מעל שמים את הגלידת מצות ופזרים מעל את הקרמבל טחינה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר