זוהי קריאה אחרונה למארחים בליל הסדר, אלה שההזמנה שלהם, מסיבה כלשהי, שינתה דעתה והם הפכו ממתארחים למארחים. כל מרכיבי המנות הם שכיחים. כאלה שתוכלו למצוא בכל מקום, בלי להתרוצץ בשווקים או בחנויות אקזוטיות רחוקות. גם התהליכים פה הם פשוטים יחסית. כאלה שלא דורשים מיומנות מיוחדת. מתכונים שמסוגלים להצליח תכף ומייד, כבר בנגיעה הראשונה ועדיין, בלי מאמץ, הם מביאים איתם משהו מיוחד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
ושוב, חג שמח מאוד. שהאביב הזה יפריח בכם את כל המבקש לפרוח ועוד.
מרק סלרי עם עוף
מה שחשוב זה לבחור את הראשים הגדולים, אלה שרואים עליהם ששתו הרבה מים ואין בהם יותר מדי סיבים. הצמחונים שבכם יכולים לוותר על העוף. טעמו של הסלרי עשיר מספיק בשביל להחזיק את הפה לגמרי לבדו.
החומרים (ל־6 סועדים):
• 800 גרם ראשי סלרי מוצק, קלוף וחתוך לקטעים בעובי 2 ס"מ
• 1.5 ליטר מים
• 2 בצלים קצוצים גס
• מלח
• פלפל שחור
• חזה עוף חתוך לקוביות בגודל כחצי ס"מ
להגשה:
• חופן צנוברים מוזהבים על מחבת יבשה
• שמן זית
• 2 כוסות עלי ארוגולה קצוצים דק
מבשלים את כל חומרי המרק בסיר סגור משך כשעה על אש נמוכה, למעט חזה העוף. מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב. מחזירים לאש, מוסיפים את חזה העוף ומבשלים משך כרבע שעה. מגישים בקערות אישיות עם מעט שמן זית, צנוברים ומעט ארוגולה קצוצה מעל.

סלט תפוחי אדמה וביצים בחזרת. צבעוניות אביבית עדינה
סלט תפוחי אדמה וביצים בחזרת
• 6 תפוחי אדמה
• 6 ביצים
• 1 בצל סגול חצוי, פרוס לפרוסות דקות
• 3 צנוניות חתוכות לקוביות קטנטנות
• 1 בצל ירוק קצוץ דק
• מלח
• פלפל שחור
• 1/3 כוס שמן זית
• 10 ס"מ שורש חזרת קלוף
• מיץ מחצי לימון
מבשלים את תפוחי האדמה (על קליפתם) במי מלח עד שיתרככו אבל לא יתפרקו. מכסים את הביצים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 7.5 דקות ומעבירים למי קרח. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל כשני ס"מ. מקלפים את הביצים, חוצים כל אחת לשניים וקוצצים כל חצי בנפרד. מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הבצל, הצנונית והבצל הירוק. מרסקים פנימה את החזרת ומוסיפים את הביצים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומסיימים בזילוף מיץ לימון.
קציצות דגים בפול וכוסברה. רגע לפני שהאורחים בדלת
קציצות דג עם פול ירוק, סלרי וכוסברה
לקציצות (ל־8-6 סועדים):
• 500 גרם דג ים לבן, טחון
• 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מזרעים
• 4 שיני שום
• 2 צרורות כוסברה שטופה היטב ומיובשת
• כף שמן
• 1/2 כף מלח
• 2 בצלים בינוניים קלופים
• כף גדושה קמח מצה
לתבשיל:
• 6 כוסות פול ירוק (אפשר קפוא)
• 8 שיני שום חצויות
• כוס כוסברה קצוצה גס
• 1/2 כף פלפל לבן גרוס
• 1/2 כוס מיץ לימון
• כף גדושה סוכר חום
• כוס עלי סלרי
• מלח
• 1/2 כוס שמן תירס
להגשה:
• כוסברה קצוצה
מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הקציצה, מלבד קמח המצה, וטוחנים בפולסים קצרים. מוסיפים את קמח המצה ומכניסים למקרר לשעה. מכניסים את כל מרכיבי התבשיל לסיר רחב ועמוק, יוצקים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה במכסה סגור, עד שהפול רך.
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, משמנים קלות את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כעשרים דקות עם מכסה פתוח עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה בהגשה.
כרוב ניצנים אפוי בתנור
הקטנצ'יק הזה עכשיו בעונה והוא נהדר. כמו הרבה ירקות אחרים גם הוא מגיב מצוין לאפייה. תוספת שונה וקלה לעשייה. אפשר להשתמש גם בכרובים קפואים. התוצאה לחה יותר ומרירה משהו אבל גם זה יוצא טעים מאוד.
• 1 ק"ג כרוב ניצנים
• 1/3 כוס שמן זית
• 1/3 כוס סויה
• 3 שיני שום קצוצות דק
• מלח גס
מחממים תנור ל־180 מעלות. חוצים את הכרובים לאורכם ומסדרים בתבנית אפייה מלבנית עם החתך כלפי מעלה. מערבבים את שמן הזית והסויה, יוצקים מעל הכרובים ואופים משך כ־40 דקות או עד שהם מזהיבים.
מפזרים מעל את שיני השום הקצוצות, זורים מעט גרגרי מלח גס ומגישים מייד.

עוגת תפוזים נפלאה
עוגת תפוזים ואגוזים לפסח
יוטקה הרשטיין קיבלה את המתכון לעוגה הזאת מאיטלקי אחד באנגליה, ונתנה אותו לחיים כהן כשצילם פרק של "שום, פלפל ושמן זית" ביישוב הרדוף, שם יש לה מסעדה צמחונית־אורגנית.
החומרים (לתבנית אינגליש קייק):
• 350 גרם אגוזי לוז
• 2 תפוזים
• 6 ביצים מופרדות
• 1.25 כוסות סוכר
• מכל שמנת מתוקה (350 מ"ל)
מחממים את התנור ל־180 מעלות. בתבנית קטנה קולים את האגוזים כעשר דקות, עד שהם מתחילים לשנות את צבעם. מוציאים, מצננים וטוחנים במעבד מזון (מתקבלות כשלוש כוסות אגוזים טחונים). מנמיכים את חום התנור ל־160 מעלות.
מבשלים את התפוזים השלמים, על קליפתם, בסיר עם מים רותחים במשך כעשרים דקות. מוציאים מן המים, מצננים מעט וחותכים לרבעים. מסלקים את הגרעינים ומרסקים, עם הקליפה, במעבד מזון למחית חלקה.
מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף אחיד וקל. מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם תפוחים ובהירים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף. מוסיפים את התפוזים המרוסקים ומערבבים. מקפלים את קרם החלמונים לתוך הקצף ומעבירים לתבנית אפייה משומנת.
אופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתוך התבנית. לפני ההגשה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומצפים.
חרוסת
• 100 גרם אגוזי מלך
• 50 גרם שקדים מולבנים
• קליפה מגוררת מתפוז אחד
• קליפה מגוררת מלימון אחד
• מיץ מתפוז אחד
• מיץ מ־1/2 לימון
• 1/4 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
• 100 גרם תמרים מיובשים ומגולענים
• 1/2 כוס יין אדום מתוק
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים המוצקים בפולסים קצרים - מפעילים ומפסיקים. בסיר קטן מביאים לרתיחה את מיצי ההדרים ואת היין המתוק. מוסיפים פנימה את החומרים המעובדים ומבשלים, על אש קטנה, במשך כשתי דקות. מצננים ומגישים.
צילומים: איתיאל ציון
יש לכם מתכונים מיוחדים?
שילחו להילה לכתובת: hillaal1@gmail.com. אנא צרפו צילום איכותי של המנה. המתכונים הנבחרים יפורסמו בשבועות הקרובים