חג השבועות קרב והצבע הלבן שוטף את הרחובות. בשעות הבוקר המוקדמות טיילתי עם עגלת התאומים בשבילי השכונה אל גן הילדים. התבוננתי במראם החגיגי. לבושים חולצות לבנות, קטנות ובוהקות, חושפות מרפקים שמנמנים בעלי גומות תינוקיות. אוחזים טנא סמלי ובו מעדן חלב, ירקות ופירות עונתיים. מתיקות מזוככת מלווה את חגיגת שבועות בגן וגם אני נסחפת. יודעת עד כמה אהובות עוגות הגבינה על בני ביתי, אני פוצחת בעשייה קרמית ולבנה. התוצאות לפניכם.
שבועות במדור האוכל:
מצעד עוגות הגבינה הגדול: טעמנו והחלטנו – אלה 12 העוגות המומלצות
חלב בוטיק: ניסינו את הגבינות החדשות שמיוצרות במחלבות קטנות ברחבי ארץמיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהביםעוגת גבינה, מסקרפונה, פירורים ואוכמניות
החומרים ל־12 מנות:
לקרם:
√ 500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה 9%
√ 1 קופסה של מסקרפונה
√ 1 מיכל שמנת מתוקה
√ 1 כפית מחית וניל / אבקת וניל / תמצית וניל משובחת
√ 2/3 כוס סוכר
לפירורים:
√ 1/1 כוס סוכר
√ 1 כוס קמח תופח
√ 2 חלמונים
√ 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
√ 1 כפית מחית וניל / אבקת וניל / תמצית וניל משובחת
לקישוט:
√ 1/2 כוס ריבת אוכמניות משובחת
√ אוכמניות טריות
אופן ההכנה:
1 לבצק: במיקסר בוו גיטרה מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק.
2 משטחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ואופים בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ־25 דקות עד שהבצק מזהיב.
3 מייד עם הוצאת הבצק מהתנור קורצים 12 עיגולים בקוטר כלי ההגשה.
4 מצננים לחלוטין ומפוררים את יתרת הבצק לפירורים בעזרת האצבעות.
5 מניחים את העיגולים בתחתי כלי ההגשה, מעל מורחים בזהירות שכבה של ריבת אוכמניות.
6 לקרם: מערבבים את הגבינה הלבנה ואת תמצית הווניל לקרם חלק.
7 במיקסר בוו הקצפה מערבבים באיטיות את המסקרפונה ואת השמנת עם הסוכר עד שכל הגושים מתמוססים. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים לקרם יציב מאוד (להיזהר לא להקציף יותר מדי)
8 מקפלים בעדינות את שתי התערובות לקרם אחיד ויוצקים לקעריות ההגשה.
9 מפזרים מעל פירורים ומקשטים באוכמניות טריות.
החומרים ל־16 יח':
לעלי הבלינצ'ס:
√ כ־2 וחצי כוסות חלב (600 מ"ל)
√ 4 ביצים טרופות
√ 75 גרם חמאה מומסת
√ 1 ו־2/3 כוס קמח
√ 2 כפות סוכר
√ 1 כפית מחית וניל / אבקת וניל / תמצית וניל משובחת
לטיגון:
√ 1 כף חמאה מומסת
√ 1 כף שמן
עוד במדור:
טנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחגאם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילוי
צילום: לירון אלמוג
בלינצ'ס גבינה ופירות באמרטו
למלית:
√ 1 חבילה (300 גרם) של גבינת ריקוטה פרסקה (ריקוטה רכה מאוד)
√ 4 כפות אבקת סוכר
√ 4 כפות סירופ רוזטה
לרוטב דובדבנים:
√ 3 אפרסקים חתוכים לפרוסות
√ 1/2 כוס דובדבנים קפואים או טריים מגולענים
√ 1 כף חמאה
√ 4 כפות סוכר דמררה
√ 3 כפות אמרטו
להזהבה:
√ 50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 לעלי הבלינצ'ס: מערבבים היטב חלב, ביצים וחמאה מומסת, מוסיפים תוך כדי ערבוב לקמח.
2 מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים.
3 מחממים על אש בינונית מחבת קרפים, מספיגים נייר מגבת בתערובת של שמן וחמאה מומסת ומשמנים בזהירות את המחבת.
4 יוצקים מבלילת הבלינצ'ס כך שתכסה בשכבה דקה את פני המחבת. מזהיבים צד אחד במשך כ־2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי, כך מכינים עלי בלינצ'ס מהבלילה כולה.
5 למלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית לקרם חלק ואחיד.
6 לרוטב: ממיסים חמאה וסוכר במחבת, מוסיפים את האמרטו ואת הפירות ומבשלים במשך כ־4 דקות עד שמתרככים מעט.
7 לקיפול: בקצהו התחתון של כל עלה מסדרים כף נדיבה של מלית, מקפלים את החלק התחתון של העלה מעל המלית, מקפלים את שני הצדדים האנכיים של העלה כלפי פנים ומגלגלים לגלילה.
8 בהגשה: מסדרים את הבלינצ'ס בתבנית הגשה המתאימה גם לתנור. מפזרים מעט חמאה על פני הבלינצ'ס ומזהיבים את הבלינצ'סים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות.
9 מקשטים ברוטב ומגישים.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנוטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו