המאפיות והקונדיטוריות מציעות מגוון רחב של סופגניות עם מילויים שונים ומשונים. אבל הכי כיף והכי טעים להכין בבית סופגניות קלאסיות עם מילוי ריבה.
המתכון באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה.
סופגניות קלאסיות
רשימת חומרים:
- 1 קילו קמח
- 50 גרם שמרים טריים
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם חלב
- 30 גרם ברנדי
- 6 ביצים
- מקל קינמון
- 10 גרם מלח (1 כפית)
- 150 גרם חמאה רכה.
- שמן לטיגון
- ריבה למילוי
- אבקת סוכר לפיזור מעל
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים.
- מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, לשים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.
- מוסיפים מלח ולשים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק, מוסיפים חמאה ולשים עד שנטמעת היטב בבצק.
- מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, במשך כשעה וחצי.
- מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן, מכסים ומתפיחים עד שמכפילים את נפחם במשך כ-30 דקות.
- מחממים שמן טיגון בסיר ומטגנים צד אחד עד להזהבה והופכים ומטגנים גם את הצד השני. ממלאים בריבה ומפזרים מעל אבקת-סוכר.