לעשות על האש במהלך יום העצמאות זה אחד האירועים הכי צפויים שקיימים ביום החגיגי הזה. רוצים לרענן את המנות שתאכלו? אז הנה המתכון שיעשה עבורכם בדיוק את זה.
מצרכים לשיפוד אחד של פילה וליה על סלט של פול טרי:
- 100 גרם קוביות פילה
- 30 גרם קוביות ליה
- 100 גרם פול מקולף וחלוט
- כף אריסה
- כף טחינה מוכנה
- זרעי עגבנייה אחת
- מלח, לימון ושמן זית לפי הטעם
אופן ההכנה:
- משפדים את קוביות הפילה והליה, משמנים, ממליחים, מפלפלים ומעלים על האש.
- חולטים את הפול הטרי המקולף במים רותחים במשך דקה וחצי, מעבירים למי קרח ומסננים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפול עם שמן זית, מיץ לימון ומלח (לפי הטעם).
- מניחים על צלחת את הפול, עליהם אריסה, זרעי עגבנייה וטחינה ומעל הכל את השיפוד שיצא מהאש.
המלצה להתאמת יין: קברנה סוביניון טורא 2019. ניחוחות של שזיף בשל, קקאו, וניל וטבק. פה קטיפתי עשיר בטעמי פרי ותבלינים, חומציות מאוזנת, גוף מלא וסיומת ארוכה. מושלם לליווי מאכלי בשר וגריל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו