בראוניז שוקולד ומוס לוטוס חגיגי

כששתי אהבות גדולות של הקונדיטורית אור שפיץ מתחברים נוצרת חגיגה גדולה, לעיניים ולפה • כך תכינו את הקינוח המופלא

צילום: יהושע יוסף // פטיפור בראוניז שוקולד ומוס לוטוס חגיגי

לא משנה מה תגידו, אני חושבת שאין כמו קינוח מושחת, לכן חיברתי בין שתי אהבות מושחתות שלי -שוקולד ולוטוס. הקינוח מתאים לסוף ארוחה שמארחים, או סתם אם אתם רוצים להפתיע.

בראוניז שוקולד ומוס לוטוס

 

מוס לוטוס:

250 גרם מסקרפונה

3 כפות פודינג 

חצי צינצת ממרח לוטוס (עם הפקק האדום) 

400 גרם שמנת מתוקה 

100 גרם שוקולד לבן 

 

אופן הכנה: 

מחממים במיקרו 100 גרם שמנת ו-100 גרם שוקולד לבן. לאחר איחוד מושלם מוסיפים את חצי מצנצנת הלוטוס. במיקסר מקציפים יחד פודינג ומסקרפונה, ולאחר קבלת מסה אחידה מוסיפים שמנת מתוקה.

מוסיפים בהדרגה את השוקולד לוטוס ומקפלים. אני ממליצה לזלף לסיליקונים קטנים ולהקפיא לפחות לשש שעות.  

 

בראוניז שוקולד מריר וחלב: 

200 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד חלב

3 ביצים

180 גרם חמאה 

50 גרם סוכר

70 גרם קורנפלור 

כפית תמצית וניל 

 

אופן הכנה:

ממיסים יחד במיקרו את החמאה, השוקולד והסוכר. מעבירים למיקסר, מערבבים ומוסיפים בהדרגה ביצים (שימו לב שזה לא יהיה חם מידי שלא יתבשלו הביצים) לאחר מכן מוסיפים את הקורנפלור, אני ממליצה לקרר לפחות שעתיים במקרר. לאחר מכן יש לחתוך לקוביות. כדי להרכיב את הקינוח עליכם לשים את המוס ומעל לזלף לוטוס, לחמם במיקרוגל את צנצנת הלוטוס שנשארה לנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר