עוגת הגבינה הכי אינסטגרמית

לקראת שבועות בחרנו בקלאסיקה: ציז קייק קלאסית עם שדרוגים קלים שהופכים אותה לעוגה הכי יפה להעלות לאינסטגרם • המתכון המלא של קונדיטורית מסעדת "הולה" בת"א

בסוף השבוע הקרוב הפיד שלנו יתמלא בעוגות גבינה מכל הסוגים, כך תכינו את עוגת הגבינה שתגרוף הכי הרבה לייקים.

צילום: גיל קרמר

ניו יורק ציז קייק

באדיבות עינב דרומי, קונדיטורית מסעדת הולה

לתחתית: 

250 גרם פירורי עוגיות

50 גרם חמאה מומסת

לערבב להדק לתבנית 28 קפיצית ולאפות בתנור שלומם מראש ל-180 מעלות 10 דקות, להוציא ולצנן ואחר כך יש לכוון את התנור ל-110 מעלות

לעוגה:

בקערה לערבב קילו גבינת שמנת 30%

200 מ"ל שמנת

2 ביצים

חלמון אחד

200 גרם סוכר

חצי מקל וניל/כף תמצית וניל איכותית.

את הבלילה לשפוך לתבנית מעל פירורי העוגה האפויים, את התבנית להניח בתבנית עמוקה יותר מלאה במים, על מנת ליצור אפקט באן מארי, לאפייה אחידה, להכניס לתנור ולאפות שעה.

העוגה מוכנה כשהמרכז שלה רוטט והמסביב יציב, להוציא את תבנית העוגה מהמים ולתת לה להתייצב במקרר לכמה שעות( בין 8 ל-12).

קרם שמנת חמוצה

150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

150 גרם שמנת חמוצה

50 גרם אבקת סוכר

להקציף לקרם יציב

למרוח על העוגה הקרה

רוטב פירות אדומים

200 גרם פרי

40 גרם סוכר

מעט מים

להרתיח, לטחון לסנן ולקרר

קאנל ברולה וניל

להרתיח בסיר 500 מל שמנת 

וחצי מקל וניל/כף תמצית וניל איכותית 

בקערה נפרדת לטרוף 100 גרם חלמון

100 גר סוכר

באיטיות לזלף את השמנת הרותחת אל החלמונים בתנועה מתמדת עם מטרפה ולסנן את הבלילה ללזף אל תבנית. 

לאפות בתבנית כפולה עם מים על חום של 140 מעלות ל40 דקות, אחרי אפייה להכניס למקפיא על מנת לחלץ בקלות ולמקם על העוגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...