הקיץ ארוך ומתיש והופך אוכלוסייה בוגרת שלמה לטרוטת עיניים ורופפת עצבים. זה לא החופש הגדול, זה לא החום הגדול, זה לא השילוב הבלתי אפשרי בין שעות עבודה לאסופת ילדים בחופשה - אלא סך כל אלה שהפך אותי ואת שכמותי למכונת קיטורים בלתי נסבלת.
לו יכולתי גם אני להיות בחופש, הייתי מתענגת עם ילדיי על ימי קיץ עצלים. נמרחת כממרח על הספה, טובלת בבריכה ובים, מפקירה את ימיי לבריזת המזגן. לו רק יכולתי גם אני לבנות ארמונות בחול ולהניח לקרטיב משמש לטפטף על סנטרי ולהכתים את חיוכי.
והנה גמלה בליבי ההחלטה - לא עוד אישה נרגנת ומיוזעת, אלא חופשת ונופשת, צעירה וקלילת צעד כנערה. זאת בזכות קרטיב, גלידה ושאר מתוקי קיץ שמענגים את חך ילדיי, אלא שאלה שלי ספוגים באלכוהול משובח. טקילת פטרון סילבר, וויסקי מקאלן 12 שנה, בקרדי רום עם לב של ארז - מפני שאין דרך טובה להחיות אמא על סף קריסת מערכות מערב רווי אלכוהול מתוק וטוב.
פנקוטה פינה קולדה
החומרים (ל־8 מנות):
√ 14 גרם ג׳לטין
√ 1/2 1 כוסות קרם קוקוס
√ 1 כוס מיץ אננס
√ 1/4 כוס סוכר
√ 2/3 כוס רום
להגשה:
√ אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
ממיסים את הג'לטין ב־1/4 כוס מים ומחממים מעט במיקרו עד שנמס.
מחממים עד לסף רתיחה את קרם הקוקוס, מיץ האננס והסוכר. מערבבים היטב כך שהסוכר יימס.
מוסיפים את הרום.
מוסיפים את הג'לטין המומס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט כדי שהג'לטין יתפזר בצורה אחידה.
מוזגים לתוך כלי הגשה ומצננים לפחות 4 שעות.
מגישים בליווי קוביות אננס טרי.
גלידוניות שוקולד וויסקי
החומרים (ל־40 יחידות):
√ 150 גרם שוקולד מריר
√ 1 פחית חלב מרוכז וממותק
√ 6 כפות קקאו
√ 1/2 כוס וויסקי שאוהבים (מקאלן, ג׳ק דניאלס וכד׳)
√ 2 מכלי שמנת מתוקה
לציפוי:
√ 350 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
√ 150 גרם חמאת קקאו/ שמן קוקוס/ שמן זרעי ענבים/ שמן קנולה
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד, מוסיפים את החלב הממותק, הקקאו והוויסקי ומערבבים היטב. מצננים מחוץ למקרר.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת.
מעבירים את התערובת ל־2 תבניות אינגליש קייק חד־פעמיות.
מכסים את התבניות ביריעת ניילון ומקפיאים.
כאשר הגלידה קפואה לגמרי, חותכים אותה לקוביות ומחזירים להקפאה.
ממיסים את השוקולד לציפוי, מוסיפים את החמאה או השמן ומערבבים היטב לתערובת מבריקה וחלקה. מצננים מעט שלא יהיה חם מדי אך יישאר נוזלי.
בעזרת מזלג טובלים במהירות את קוביות הגלידה בשוקולד המומס.
מעבירים מייד למגש מרופד נייר אפייה, ומשם בחזרה להקפאה.
קרטיב מרגריטה ליים
החומרים (ל־8 יחידות):
√ 2/3 כוס סירופ סוכר (ראו בהכנה)
√ 1/2 כוס מיץ ליים סחוט טרי
√ 1 כוס קוביות אבטיח
√ 1/3 כוס מים
√ 1/4 כוס טקילה איכותית כגון פטרון
להגשה:
√ 8 פרוסות דקיקות של ליים
√ מעט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
להכנת סירופ סוכר: מבשלים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים עד שהסוכר נמס.
מודדים מהסירופ 2/3 כוס.
טוחנים את 2/3 כוס סירופ הסוכר עם שאר המרכיבים.
מעבירים לכוסות קרטון חד־פעמיות בגודל קטן המיועדות לשתייה חמה (הן מצופות מבפנים במעטה חלק המסייע בשחרור הקרטיבים הקפואים).
מעבירים להקפאה. לאחר כשעה נועצים במרכז מקל של קרטיב (להשיג בחנויות יצירה).
מניחים לצד המקל פרוסת ליים, מפזרים מלח אטלנטי ומגישים.