ימי הקורונה הפכו את הקערה על פיה, והשינוי המחייב באורח החיים מזמן לעיתים גם הזדמנויות נדירות. כמו למשל, טעימה ממעשה ידיו להתפאר של הפטיסייר טל שפיגל.
שפיגל, שחי ונושם פטיסרי פריזאי בימים כתיקונם, מי שמחזיק את אחד מחשבונות האינסטגרם המובילים בגזרת הפטיסרי הפריזאי- יוצר ופועל בתל אביב בימים אלה.
ואז הגיעה הקורונה ושערי השמים החלו נסגרים וכך גם כל עסקי המזון בפריז, לרבות הפטיסרי. שפיגל מיהר להזמין כרטיס טיסה לישראל, לא לפני שארז את אביזרי הקונדיטוריה שלו – שיהיה.
בשיאם של ימי הסגר והמגבלות החל למכור בשקט, בשט, לקהל מצומצם וחברי מיני מתוקים מפוארים מעשה ידיו. הביקוש היה פנומנלי והרשת התמלאה תיעודים נדירים של אלו ששפר עליהם מזלם וקיבלו לידם את מספר הנייד להזמנות. הקולקצייה היתה מצומצמת ואיכותית אך הכתה גלים ועשתה לעצמה שם.
כך נולד שיתוף הפעולה הנוכחי עם מלון בראון ברחוב קלישר בתל אביב. מלון בראון המעוצב כסלון שיקי משנות ה-50 מתהדר בחלל כניסה יפה ולו מטבח קטן שדרך חלונו השקוף ניתן לצפות בנעשה בו.
מיקום משגע לפופ אפ פטיסרי של טל שפיגל. שפיגל, איש מקצוע חסר פשרות עיצב לוגו המתכתב עם עולם הקעקועים שמאפיין את מראהו, ויצר קופסאות אריזה יפות בעלות ניחוח פריזאי מובהק.
הוא מרבה להשתמש בהשראות ישראליות ביצירה צרפתית לעילא ולעילא. הוא יודע לשלב זעתר, כוסמת, פיסטוק חלבי, מי וורדים ועוד קרמים כמו פלאן, קרמו, גנאש ושנטילי. את מגוון המתוקים המופלאים יוצר שפיגל יום ביומו, הם משתנים מדיי פעם בהתאם לתנובה עונתית וגחמות השף.
טארט אבסולוט שרי – 38 שקלים, בצק פריך שקדים, ביסקוויט ספוג יין דובדבנים, קונפי דובדבנים, דובדבנין טריים, טימין לימוני. טארט או שוקולה סאראסין – 38 שקלים. בצק פריך קקאו, פרלינה לוז וכוסמת עבודת יד, כוסמת אפויה, גנאש שוקולד 58%, שנטילי שוקולד נואזט אור – 35 שקלים,
בצק פריך קקאו, מרשמלו אגוזי לוז, קרמל חמאה מלוחה, אגוזי לוז קצוצים,שוקולד חלב, אבקת זהב, גאטו סיטרון יוזו – 25 שקלים לפרוסה או 110 שקלים לעוגה שלמה. בחושה לימון, סירופ יוזו לימון, קרם לימון יוזו, רושר אינספריישן יוזו, שוקולד לבן ואורז תפוח. קוקי בלונד – 25 שקלים. עוגית שוקולד צ׳יפס לבן, גנאש שוקולד קרמל, קרמל חמאה מלוחה, שברי פקאן, מרשמלו קרמל, שוקולד לבן, מלח אטלנטי.
שעות פתיחה:
ימים ראשון עד חמישי – 12:00 עד 18:00
יום שישי 10:00 עד 14:00
או עד גמר המלאי.
התשלום במזומן בלבד.
כתובת: מלון בראון, רחוב קלישר 25, תל אביב