מצמצתם – הפסדתם: עוגיות ריבה שאי אפשר להפסיק לאכול

מתכון לעוגיות ריבה מבצק חמאה שנמס בפה, עם ריבה ואבקת סוכר למעלה • מושלם להגשה ליד קפה או תה • זהירות – זה ממכר!

עוגיות ריבה, rich and delish, צילום: אור כהן, rich and delish

מרכיבים (לכמות של שמונה יחידות סנדוויץ', ניתן להכפיל או לשלש את הכמות)
1 כוס קמח
1/2 כוס קמח שקדים
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה
115 גרם חמאה רכה
1/2 כפית גרידת לימון
1/2 כפית מלח
8 כפיות ריבה 

הוראות הכנה
בקערה גדולה להוסיף חמאה רכה, סוכר לבן, גרידת לימון, וסוכר - לערבב עם מקציף ידני כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת חלקה.
להוסיף חלמון, מלח ותמצית וניל. להמשיך לערבב עם המקציף עד לקבלת מרקם קרמי.
להוסיף את הקמח וקמח שקדים ולערבב עם כף גדולה עד לתערובת אחידה.
להניח את הבצק על משטח עבודה ולכסות אותו בניילון נצמד.
להניח במקרר לשעה לפחות. (אפשרי גם למשך לילה)

מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק עם מערוך לעובי של 1/2 ס"מ.
קורצים עיגולים / פרחים (צורות כרצונכם) ומעבירים לתבנית.
אופים כ- 10 דקות עד שמעט משחימות ומצננים לגמרי.
להפריד את כל העוגיות עם החורים מהעוגיות השלמות.
להוסיף כפית ריבה במרכז של כל עוגייה שלמה. .
לפזר אבקת סוכר על כל העוגיות עם החורים ולהניח על העוגיות השלמות.

באדיבות אור כהן, בלוגרית וצלמת אוכל עם דגש על עולם האפייה, המתוקים והמלוחים. בעלת בלוג המתכונים הבינלאומי Rich And Delish

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר