מרכיבים:
500 מ"ל מים
240 מ"ל חלב
60 גרם חמאה+כף חמאה לשימון התבנית
200 גרם פולנטה יבשה(קמח תירס)
50 גרם סולת
200 גרם סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה
4 ביצים large
מיץ וגרידה מלימון אחד
10-15 דובדבנים
אבקת סוכר לפיזור
הוראות הכנה:
מחממים תנור אפיה ל185- מעלות. משמנים תבנית קפיצית עם חמאה, מפזרים מעט קמח תירס על התבנית המשומנת ומנערים את העודפים.
בסיר בינוני שמים את המים, החלב והחמאה, מחממים ומוסיפים בזילוף איטי את הפולנטה והסולת תוך כדי ערבוב עם מטרפה. מבשלים על אש קטנה ל-2 דקות ומורידים מהאש.
בקערה נפרדת מערבבים את הריקוטה, הסוכר, מיץ לימון, גרידת לימון והביצים.
מערבבים את בלילת הריקוטה לפולנטנה המבושלת ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
מעבירים לתבנית המשומנת, נועצים בעזרת האצבעות מלמעלה דובדבנים מגולענים אופים בתנור שחומם מראש כ-35-40 דקות.
מצננים, מוציאים מהתבנית מפזרים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים עם דובדבנים טריים וריקוטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו