ענקית הגלידות בן אנד ג'ריס פרסמו לכבוד יום העוגיות הבינלאומי את המתכון לגלידה האייקונית שלהם - בצק עוגיות. מדובר במתכון פשוט להכנה, וההחברה אף ציינה כי ניתן להכין ממנו עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות על ידי אפייה בתנור.
פרט מעניין הוא שבחברה אומרים לחמם את הקמח לפני שמכניסים אותו לתערובת בחום של 73 מעלות, וזאת כדי לעקר אותו מחיידקים. החברה ציינה כי ארגון הבריאות האמריקני, ה-FDA, מצא שגם בקמח יש חיידקי אי-קולי ומזיקים אחרים. לכן, את הקמח יש לחמם במיקרוגל לחום של 73 מעלות ולבדוק עם מודד טמפרטורה שהחום בתוך הקמח המתאים. אופציה נוספת היא לאפות את הקמח לשתי דקות בתנור על חום של 150 מעלות. כדי לעשות זאת, יש לפזר את הקמח על תבנית אפייה ולחמם אותו.
מצרכים:
8 כפות חמאה ללא מלח
1 כוס סוכר חום
2 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח שולחן
1 כוס קמח
חצי כוס שוקולד צ'יפס
כתבת: היאלי יעקבי הנדלסמן // צילום: Newsenders
אופן ההכנה:
מחממים את הקמח ל-73 מעלות
מקציפים ביד או עם מקציף חשמלי את החמאה והסוכר עד שהם מלאי אוויר. מוסיפים פנימה תוך כדי הקצפה את תמצית הוניל, השמנת והמלח, וממשיכים להקציף לכדי יצירת מרקם אחיד
כעת מוסיפים את הקמח שעבר חימום ואת השוקולד צ'יפס עד שיוצא בצק.
מבחינת המתכון ההכנה הושלמה, ואת התערובת הזו ניתן לאפות באופן קצר ולהכין ממנה עוגיות אפויות או לערבב עם גלידה ולאכול אותה עם הבצק, בדיוק כמו הגלידה האהובה של החברה. ניתן לשמור את הבצק הזה במקרר בכלי אטום עד חצי שנה.
בתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו