צום תשעה באב כבר כאן, ורבים מאיתנו מפנטזים על הרגע שאחרי. אין זמן טוב יותר לאפייה מאשר שעות של חוסר מעש, זה גם יעביר לכם את הזמן וגם יעלה לכם את הסוכר בחזרה לאחר יום שלם ללא אוכל ושתיה.
גם למי שלא צם אין סיבה שלא להתענג על עוגת שמרים לעת ערב לצד הקפה, שמביני עניין יסכימו שאין צום שמסתיים בלעדיה.
עוגת שמרים שוקולד לבן, פטל ושקדים
החומרים:
550 גרם קמח לחם
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
כוס חלב פושר
2 ביצים
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
קמצוץ מלח
למילוי:
100 גרם פטל, טרי או קפוא
100 גרם שוקולד לבן, מגורר
50 גרם שקדים פרוסים (אפשר להחליף חלק מהשקדים הפרוסים בשקדים טחונים או במרציפן, לפי הטעם)
להברשה:
חלמון טרוף עם כפית חלב
לזיגוג:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
טיפת מי ורדים
ורוד לתוספת סטייל
ההכנה:
1. מכניסים לקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, חלב, ביצים, חלמונים, מלח וחמאה ומעבדים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונעים, מעט דביק.
2. מכסים את בקערה ומניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח. אפשר בחוץ ואפשר (ורצוי) התפחה במשך הלילה במקרר.
3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי של כחצי ס"מ.
4. מפזרים על הבצק שוקולד לבן, שקדים ופטל (כדאי לחתוך את הפטל לחצאים) ומגלגלים לגליל הדוק.
5. חוצים את הגליל לאורכו. מלפפים את שני החצאים אחד בשני בצורת ספירלה וסוגרים לטבעת. (אפשר ל ראות דוגמה לקליעה במתכון הזה)
6.מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. מניחים בתבנית בגודל מתאים ומניחים למנוחה של 15 דקות. מברישים מלמעלה בתערובת חלמון ומכניסים לתנור. אופים כ-35 דקות עד שהמאפה מזהיב.
8. מרתיחים מים עם סוכר ומי ורדים עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל על אש נמוכה 5 דקות נוספות. מורחים מהסירופ החם על העוגה.
למתכונים נוספים של מיס פטל: https://www.misspetel.com/
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו