טעים: כל מה שאפשר להכין עם קוקוס

לצד התמרים, המשמשים והצימוקים המככבים בט"ו בשבט, במחלקת הפירות היבשים נמצא גם הקוקוס • אפייה עם המרכיב הנהדר הזה גורמת לארומה אקזוטית במטבח, וטעם נהדר בפה

אינני חובבת פירות מיובשים. מעטים הפירות הכמושים שצבעם אבד וכך כל עסיסם, שמפתים אותי. מה גם שעבורי, תהליך הייבוש הופך את הפרי למתוק מדי, ועל כן איני מוצאת בהם טעם.

רק הרומנטיקה שבמסורת פורטת על מיתרי ליבי, ובכל שנה אני מתעלה על דעותיי ומזמינה אל מטבחי שלל פירות יבשים, משתדלת שיהיו אלה פירות שעברו תהליך ייבוש טבעי וכך יש עימם ערך.

התלבטתי רבות השנה אם לפנות לאהוב מכולם, הלוא הוא המג׳הול, השגריר הבינלאומי של ארץ זבת החלב והדבש שלנו, או שמא למלא משמשים מצומקים, כמיטב האתניות המתבקשת.

אך כשנשקפה אלי מן המדף במזווה שקית מיותמת של פתיתי קוקוס מיובש, ששימשו בוודאי לציפוי כדורי שוקולד, מצאתי עצמי מאושרת. יש פרי מיובש שמסב לי נחת, ואף יותר, שגורם לי לאושר גדול. פרי מיובש שאני אוהבת את מרקמו, טעמו וכל מאפה, ממתק או תבשיל בעל ארומת קוקוס מובהקת. חיש מהר נמלא המטבח ריח אפייה אקזוטי וממכר, וט"ו בשבט מעולם לא היה כה טעים ונפלא.



עוגיות קוקוס, חמאת בוטנים וטחינה – טבעוניות

רשימת חומרים ל־30 עוגיות

√ 1/2 כוס טחינה מלאה גולמית

√ 4 כפות גדושות חמאת בוטנים

 טבעית לא ממותקת

√ 3/4 כוס סירופ מייפל טבעי

√ 100 גרם שמן קוקוס רך אך לא מומס

√ 50 גרם קוקוס טחון 

√ 2 כוסות קמח כוסמין מלא

√ 2 כפיות אבקת אפייה 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה. מתקבלת עיסה מעט יבשה אבל אם מעבדים עם הידיים היא נדבקת.

יוצרים עיגולים פחוסים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

אם רוצים לקשט את העוגיות אפשר לעטר במעט חמאת בוטנים על פני כל עיגול ולזרות קוקוס טחון.

אופים בתנור שחומם לחום בינוני/נמוך, 170 מעלות במשך 8-10 דקות. 

מצננים היטב את העוגיות ורק אז משחררים מהתבנית.





 

עוגת קוקוס, קפה ושוקולד לבן

 

רשימת מרכיבים לעוגת בבקה:

√ 1 כוס קוקוס טחון

√ 1/2 כוס סוכר

√ 1 ו־1/2 כוסות קמח

√ 1 כפית אבקת אפייה

√ 100 גרם שוקולד לבן קצוץ

√ 1 כוס קרם קוקוס

√ 2 שוטים קצרים של אספרסו (אפשר להמיר ב־2

  כפיות גדושות קפה נמס מדוללות בשתי כפות מים)

√ 2 ביצים

לציפוי:

√ 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

√ כ־2 כפות מים

√ 1 כפית קפה נמס

√ 3 כפות פתיתי קוקוס טחון 



אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.

מערבבים את כל החומרים הרטובים ומוסיפים ליבשים, מערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה.

מעבירים לתבנית בבקה משומנת.

אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות למשך כ־30 דקות.

מוציאים ומצננים לחלוטין. משחררים מהתבנית לצלחת הגשה.

מערבבים אבקת סוכר, מים וקפה לעיסה סמיכה, מטפטפים כזיגוג מעל העוגה ומפזרים קוקוס טחון.

חיתוכיות קוקוס, שוקולד וריבה

לבצק: 

√ 1 כוס גדושה אגוזי פקאן 

√ 3/4 כוס קוקוס טחון

√ 2 חלמונים

√ 2/3 כוס סוכר דמררה

√ קורט מלח

√ 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

√ 2 ו־1/4 כוסות קמח 

למילוי:

√ 1/2 כוס ריבת תות או פטל

√ 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

רשימת חומרים לתבנית אפייה מרובעת 22X35 ס"מ

אופן ההכנה:

לבצק: במעבד מזון מעבדים בפולסים את כל מרכיבי הבצק. כשנוצרים פירורי בצק, מוציאים 2/3 כוס פירורי בצק ושומרים בצק.

ממשיכים ומעבדים את הבצק שנותר לבצק אחיד ורך.

בעזרת האצבעות משטחים את הבצק בתבנית משומנת לבסיס ישר ואחיד.

למילוי: בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבה על פני הבצק.

מפזרים שוקולד קצוץ. מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד על פני התבנית ואופים בתנור חם ב־180 מעלות כ־30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה.

מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ושומרים בכלי אטום.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר