פתיתי שיבולת שועל הם בסיס נהדר לגרנולה, וכך גם לחטיפי גרנולה ועוגיות גרנולה וקקאו. שניהם מתוקים אך גם בריאים, לפחות בריאים יותר. זה ביס נפלא לפני אימון כושר בסלון הביתי או ריצה במעלה ובמורד המדרגות של הבניין.
חטיפי גרנולה
צילום: משה בן שמחון
המרכיבים (לתבנית בגודל 20*30 ס"מ:
1 ו-1/2 כוס שיבולת שועל עבה
¾ כוס קמח כוסמין מלא
½ כוס קוקוס טחון
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
קורט מלח
1/3 כוס גרעיני דלעת, לא קלויים
1/3 כוס חמוציות
1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים דק
100 גרם שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
1/3 כוס סוכר קנים
אופן ההכנה:
מחממים בסיר קטן שמן קוקוס, מייפל וסוכר תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס.
בינתיים מערבבים את כל המרכיבים היבשים.
יוצקים את תערובת השמן על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת היטב ומשטחים.
אופים בתנור בחום בינוני נמוך, 170 מעלות, במשך 25-30 דקות עד להזהבה.
מצננים היטב ורק אז חותכים לריבועים או מלבנים. שומרים בכלי אטום.

עוגיות גרנולה, קקאו ודבש
רשימת חומרים לכ-20 עוגיות:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 ו-1/4 כוסות שיבולת שועל עבה
2/3 כוס סוכר קנים
2 כפות גדושות קקאו איכותי מנופה
3 כפות דבש
½ כפית אבקת אפיה
120 גרם שמן קוקוס
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי העוגיות. יוצרים עיגולים בעזרת הידיים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה במרווחים. אופים בתנור בחום בינוני נמוך, 170 מעלות, במשך כ-8 דקות עד שהעוגיות מוכנות. מצננים ורק אז משחררים מהתבנית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו