קינמון מוסיף המון

עוגיות, עוגה ומאפים • זיכרונות ילדות בניחוח קינמון

סינרול // סינרול

אמא שלי אופה וממתיקה בטעמי קינמון. ביסקוויטים מעוינים בטעם קקאו עם מעט קינמון טחון, שאותם היתה מכינה על תבניות מתכת חרושות חתכים וסימני זמן. סוקלאצ' בוכרי מפודר בסוכר ובקינמון בקעריות זכוכית שקופות. קערת קרמיקה חומה עבת שוליים ובה דייסת קורנפלור מהבילה ועליה שבילי קינמון ריחניים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

זיכרונות ילדות בניחוח קינמון עז ממטבח בית הוריי, המטבח שבו נעמדתי לראשונה בתור המנצח על סימפוניה קולינרית פרי יצירתי. זה היה בגיל ההתבגרות. כך נתתי מפלט לקשיי היום של נערה בת 12, באפייה נמרצת ויצרית.

בטיול בת המצווה המשפחתי אל ארה"ב הרחוקה גיליתי שוב את טעמי הקינמון של ילדותי אך בגוון אחר, במבטא אמריקני שמתגלגל על הלשון ובמרקמים דחוסים שנדבקים אל החיך בערגה. והתאהבתי. עוגיות משובצות פתיתי שוקולד מריר נימוחות מחמאת בוטנים רכה וקורט קינמון שמגדיר את אופיין. עוגת שמנת מעוטרת בקרמל, באגוזים ובקינמון ולחמניות קינמון מזוגגות סוכר המשאירות שפתיים בורקות ומתוקות.

סינרול

החומרים (ל־12 מאפים אישיים):

לבצק:

• 1/2 3 כוסות קמח שמרים

• 2/3 כוס חלב פושר

• 1/3 כוס שמנת מתוקה

• 1/4 כוס סוכר

• 75 גרם חמאה רכה

• קמצוץ מלח

• 1 ביצה

למילוי:

• 1/3 כוס חמאה מומסת

• 2/3 כוס סוכר דמררה

• 2 כפות גדושות קינמון טחון

לזיגוג:

• 1 כפית חמאה רכה מאוד

• 6 כפות גדושות אבקת סוכר

• 1 כף מים חמים

אופן ההכנה:

לשים את כל מרכיבי הבצק כ־5 דקות (לא פחות) עד שמתקבל בצק רך מאוד אך כזה שמתנתק בקלות מדופנות קערת מערבל המזון.

מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את עצמו.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות ליריעה מלבנית ארוכה וצרה בעובי כחצי ס"מ.

מורחים שיכבת חמאה מומסת ומפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד.

מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.

בעזרת סכין חדה מאוד חותכים 14-12 פרוסות עגולות ברוחב כ־2 ס"מ.

מסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים. מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.

מחממים תנור ל־180 מעלות ואופים כ־20 דקות עד שמזהיב.

מערבבים את מרכיבי הזיגוג ויוצקים מעל המאפים החמים. אם רוצים שיישאר מעטה לבן של זיגוג, יוצקים אותו על מאפים קרים.

עוגת שמנת חמוצה, קינמון ואגוזים

 

החומרים (לתבנית מוארכת):

• 100 גרם חמאה רכה

• 1 כוס סוכר דמררה

• 2 ביצים

• 2 כוסות קמח

• 2 כפיות אבקת אפייה

• 1/2 כוס אבקת סודה לשתייה

• 1 גביע (250 גרם) שמנת חמוצה של פעם

• 1 כפית גרגירי וניל או מחית וניל 

 או תמצית וניל

• 1 כפית גדושה קינמון טחון

• שמן לשימון התבנית

לציפוי:

• 3 כפות חמאה

• 3 כפות סוכר חום דחוס

• 2 כפות שמנת מתוקה

• 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

• 1 כפית גדושה קינמון טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית.

במערבל מזון עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר דמררה. כשהתערובת רכה ואחידה, מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי בחישה מתמדת.

מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבבים. מוסיפים שמנת חמוצה ומייד לאחר מכן את שארית הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, וניל וקינמון. מערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

יוצקים לתבנית ואופים כ־30 דקות או עד שקיסם שננעץ בלב העוגה נחלץ עטוף בפירורים לחים.

בינתיים מבשלים חמאה וסוכר חום עד שהם מתמזגים. מסירים מעל האש, מערבבים פנימה שמנת מתוקה, אגוזי פקאן וקינמון.

מחממים את הגריל העליון בתנור.

יוצקים את הציפוי על העוגה החמה ואופים כ־4 דקות עד שמזהיב. יש לשים לב שלא ייחרך.

עוגיות בוטנים, קינמון ושוקולד

 

החומרים (לכ־40 עוגיות):

• 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

• 1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

• 1 כוס סוכר דמררה

• 1/2 כוס סוכר חום דחוס

• 2 ביצים

• 2 כוסות קמח

• 1 כפית אבקת סודה לשתייה

• קמצוץ מלח

• 1/2 כפית קינמון טחון

• 1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס

• 2/3 כוס בוטנים מלוחים, קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

במערבל מזון עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה, חמאת בוטנים ושני סוגי סוכר. כשהתערובת רכה ואחידה, מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי בחישה מתמדת.

מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים כמה שניות.

מוסיפים שוקולד צ'יפס ובוטנים ומערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים במרווחים בתבנית. משטחים מעט את הכדורים בכרית כף היד.

אופים כ־12 דקות עד שהעוגיות זהובות, אך הן עדיין רכות למגע.

מוציאים מהתנור, מניחים להצטנן ורק אז מוציאים מהתבנית.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוגmaya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר