זה רק נראה מסובך: קינוח הפסח של השף אבי לוי

קינוח החג של אבי לוי | צילום: רון ירקוני יחצ

לקראת החג השף של "המוציא" ו"מצלה" הירושלמיות משתף את המתכון לקינוח פסח שווה במיוחד: מסאפן פיסטוק וגלידת וניל וקרם קרמל מלוח • רוצו לנסות

מרכיבים:
360 גרם מחמאה מומסת לפרווה או חמאה לחלבי
400 גרם סוכר
200 גרם פיסטוק גרוס
5 ביצים
150 גרם קורנפלור
100 גרם מחית פיסטוק

לקרם קרמל מלוח:
2 כוסות סוכר
1 כוס קרם קוקוס
2 כפיות מלח גס

קינוח לפסח של אבי לוי, צילום: רון ירקוני יחצ

הוראות הכנה:
1. בקערה עם וו לישה מכניסים סוכר וביצים ומערבבים עד לחיבור.
2. מוסיפים את הפיסטוק הגרוס ואת מחית הפיסטוק
3. מכניסים את הקורנפלור ובתנועות קיפול מטמיעים אותו בתערובת .
4. מוסיפים מחמאה או חמאה מומסת בהשוואת טמפרטורה ובעדינות ובתנועות קיפול מטמיעים גם אותה
5. מניחים במקום קריר אפשר ורצוי מקרר למשך חצי שעה .
6. מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתוך פורמות אפיה קטנות ואופים בחום של 165 מעלות למשך 20 דקות.

לקרם קרמל מלוח:
7. ממיסים בסיר נקי מעט סוכר שהוא מתחיל להתקרמל מוסיפים את יתרת כמות הסוכר ובעדינות משחקים עם כף עד שהקרמל חלק לגמרי
8. מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים לחיבור לקראת הסוף מוסיפים את המלח ומורידים את החום למינימום ומבשלים עד לתערובת חלקה .
9. על הקינוח החם יוצקים שלושה כדורים של גלידת וניל , מעל קרמל מלוח ומעל המון אבקת סוכר ניתן לקשט עם פירות יער או פרי טרי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר