ספגטי בולונז טבעוני של ליאל אברמס, מסעדת שאקטי, באר שבע | צילום: יחצ

פורים איטלקי: מתכון לספגטי בולונז שהתחפש לטבעוני

אחת המנות הקלאסיות ביותר במטבח האיטלקי, ובמידה מסוימת גם במטבח הישראלי, זמינה בגרסה מיוחדת אך לא פחות טעימה גם לטבעונים שמבינינו • ליאל אברמס, שפית מסעדת "שאקטי" בבאר שבע, עם הגרסה שלה לבולונז שהתחפש

פסטה ורוטב בולונז הם שני רכיבים שעובדים מצוין ביחד, אז למה שגם הטבעונים לא ייהנו מהמנה הזו? שפית מסעדת "שאקטי" הבאר שבעית, ליאל אברמס, עם מתכון פשוט וטעים של עגבניות מתקתקות, עשבי תיבול ומלא חלבון עסיסי נהדר על פסטה, מושלם בלזניה ואפילו בטורטייה. 

מצרכים והכנות:

1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קצוץ דק
3 מקלות סלרי עם העלים קצוץ דק
½-1 ראש שום קצוץ דק
6 עגבניות - קצוץ גס
300 גרם שבבי סויה יבשים
0.5 כוס שמן זית (אפשרי להחליף בשמן קנולה/חמניות)

תבלינים:

2 כפות מכל תבלין יבש: טימין, שום מיובש, אורגנו, פפריקה מתוקה (ניתן להחליף בעשבי תבלין טריים)
2 עלי דפנה
1 כף גריל עוף
½ כפית מכל תבלין: פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, פלפל שחור
1 מקל קינמון (לא חובה)
1-2 כפות שטוחות מלח
¼ כוס רוטב בלסמי
1 ליטר מים (ניתן להחליף חלק מהמים ביין אדום)
1 ליטר עגבניות מרוסקות
במידה והעגבניות חמצמצות, ניתן להוסיף 3-2 כפות סילאן/סוכר
לאוהבי/ות הפיקנטיות - 1 כף צ'ילי גרוס

הוראות הכנה:

חממו מעט בסיר רחב את השמן וטגנו בו את הבצל, הסלרי, הגזר והשום, עד שהם יהיו מעט רכים ומעט זהובים. הוסיפו את התבלינים (פרט למים ולעגבניות המרוסקות), וערבבו היטב.

הוסיפו את פתיתי הסויה המיובשים והעגבניות הקצוצות, וטגנו אותם ביחד עם התערובת בסיר על אש נמוכה במשך כ-10 דקות. הוסיפו את המים ואת העגבניות המרוסקות, והביאו לרתיחה (זה הזמן להחליף חלק מהנוזלים ביין, למי שרוצה).

הנמיכו את האש והמשיכו לבשל במשך כחצי שעה-שעה. ככל שזמן הבישול יהיה ארוך יותר, כך הטעמים יהיו עמוקים יותר.

לפני ההגשה או ההעברה לקופסאות, מומלץ להוציא את מקל הקינמון (לא חובה).

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...