נכון, כולכם שידרגתם את יכולות הבישול והאפיה שלכם בשנה האחרונה, אבל אם בכל זאת אנחנו יכולים להקל עליכם עם מתכון קל, מעט מרכיבים וטעם מדהים - למה שלא נעשה את זה? קבלו מתכון למאפה תותים מחמישה מרכיבים בלבד. בתאבון!
כתבת: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון
רשימת חומרים למאפה בקוטר 24 ס״מ:
½ חבילת בצק עלים על בסיס חמאה (כ-200 גרם)
5 כפות ריבת תות
5 כפות ממרח שקדיה (ממרח שקדים טבעי)
100 גרם מרציפן איכותי
10 יח׳ תותים חתוכים
לזיגוג (אם רוצים)
ביצה טרופה
מעט סוכר לזרייה
אופן ההכנה:
1. פורסים את בצק העלים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מרדדים אותו לצורה אובלית (עד כמה שניתן)
2. על הבצק מורחים ריבת תות, משאירים שוליים של כ-1 סנטימטר, על ריבת התות מורחים ממרח שקדיה.
3. מפזרים פיסות מרציפן על פני הממרחים.
4. מפזרים חתיכות תותים על פני המאפה.
5. אוספים את שולי הבצק כלפי פנים ועל המלית כך שיוותר מעין טארט פרוע ולא מסודר.
6. אם רוצים מראה שזוף, מורחים בביצה טרופה, מפזרים סוכר מעל הביצה.
7. אופים במשך כ-15 דקות בשליש התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות.